Орський пиріжки
(покроковий рецепт з фото)
Ці пиріжки родом з міста Орська Оренбурзької області, хоча в самому Орську їх називають "староміського" . Готуються пиріжки з лівером і з рідкого тесту. Дуже смачні!
Ці пиріжки готуються дуже швидко! Почати слід з замісу тіста, а поки тісто настоюється, підготувати фарш. Готувати фарш можна їх будь-яких субпродуктів, можна спочатку їх відварити, а потім обсмажити, а можна відразу приготувати фарш зі свіжих субпродуктів, а потім обсмажити до готовності, результат в будь-якому випадку буде однаково гарний.
- Борошно пшеничне - 500 грам
- Вода - 400 грам
- Дріжджі свіжі пресовані - 18-20 грам
- Цукровий пісок - 10 грам
- Сіль - 30 грам(10 г - в тісто, 20 г - в начинку)
- Масло рослинне - 500 грам(400 г - для смаження, 25 г - в тісто, 75 г - для смаження начинки)
- Цибуля - 1-2 штук
- Чорний мелений перець - 5 грам
- Печінку - 800 грам (у мене куряча печінка і сердечка)
![орський пиріжки - фото крок 1](https://kuhari.com.ua/img/orskie_pirojki-559758.webp)
Підготуйте продукти відповідно до рецепту.
![орський пиріжки - фото крок 2](https://kuhari.com.ua/img/orskie_pirojki-559759.webp)
У миску для замішування тіста влийте 400 грамів теплої води, покладіть дріжджі.
![орський пиріжки - фото крок 3](https://kuhari.com.ua/img/orskie_pirojki-559760.webp)
Додайте сіль і цукор.
![орський пиріжки - фото крок 4](https://kuhari.com.ua/img/orskie_pirojki-559761.webp)
Перемішайте до розчинення всіх інгредієнтів.
![орський пиріжки - фото крок 5](https://kuhari.com.ua/img/orskie_pirojki-559762.webp)
Просійте борошно і замісіть тісто, воно не повинно бути густим.
![орський пиріжки - фото крок 6](https://kuhari.com.ua/img/orskie_pirojki-559764.webp)
Накрийте плівкою і залиште для бродіння протягом 1-1, 5 годин.
![орський пиріжки - фото крок 7](https://kuhari.com.ua/img/orskie_pirojki-559766.webp)
Поки бродить тісто, помийте субпродукти, чистий цибулю.
![орський пиріжки - фото крок 8](https://kuhari.com.ua/img/orskie_pirojki-559768.webp)
Приготуйте фарш з лука і свіжих субпродуктів.
![орський пиріжки - фото крок 9](https://kuhari.com.ua/img/orskie_pirojki-559770.webp)
Налийте на сковороду олію і викладіть фарш, смажте до готовності під кришкою, час від часу помішуючи.
![орський пиріжки - фото крок 10](https://kuhari.com.ua/img/orskie_pirojki-559771.webp)
Готовий обсмажений фарш посоліть і поперчіть за смаком.
![орський пиріжки - фото крок 11](https://kuhari.com.ua/img/orskie_pirojki-559772.webp)
За цей час тісто істотно збільшилася в обсязі, можна приступати до готування пиріжків.
![орський пиріжки - фото крок 12](https://kuhari.com.ua/img/orskie_pirojki-559773.webp)
Приготуйте миску з водою, кожен раз перед приготуванням нового пиріжка змочуйте руки водою, так тісто буде менше прилипати до рук.
![орський пиріжки - фото крок 13](https://kuhari.com.ua/img/orskie_pirojki-559776.webp)
Візьміть невелику кількість тіста, розтягніть його злегка в руках, зробіть невелике заглиблення.
![орський пиріжки - фото крок 14](https://kuhari.com.ua/img/orskie_pirojki-559778.webp)
Покладіть всередину пиріжка начинку.
![орський пиріжки - фото крок 15](https://kuhari.com.ua/img/orskie_pirojki-559780.webp)
Сформуйте пиріжок, в цей час на сковороді рослинне масло повинно бути добре розігріте, покладіть пиріжок в розігріте масло і обсмажуйте з обох сторін.
![орський пиріжки - фото крок 16](https://kuhari.com.ua/img/orskie_pirojki-559782.webp)
Чи не кладіть занадто багато пиріжків, вони повинні розміщуватися вільно, так як в процесі смаження вони будуть збільшуватися в об'ємі.
![орський пиріжки - фото крок 17](https://kuhari.com.ua/img/orskie_pirojki-559784.webp)
Обсмажені пиріжки викладайте на паперові рушники, які вберуть зайвий жир.
![орський пиріжки - фото крок 18](https://kuhari.com.ua/img/orskie_pirojki-559785.webp)
Пиріжки виходять дуже смачними, з хрусткою скоринкою. Пригощайтеся!