Орський пиріжки
(покроковий рецепт з фото)
Ці пиріжки родом з міста Орська Оренбурзької області, хоча в самому Орську їх називають "староміського" . Готуються пиріжки з лівером і з рідкого тесту. Дуже смачні!
Ці пиріжки готуються дуже швидко! Почати слід з замісу тіста, а поки тісто настоюється, підготувати фарш. Готувати фарш можна їх будь-яких субпродуктів, можна спочатку їх відварити, а потім обсмажити, а можна відразу приготувати фарш зі свіжих субпродуктів, а потім обсмажити до готовності, результат в будь-якому випадку буде однаково гарний.
- Борошно пшеничне - 500 грам
- Вода - 400 грам
- Дріжджі свіжі пресовані - 18-20 грам
- Цукровий пісок - 10 грам
- Сіль - 30 грам(10 г - в тісто, 20 г - в начинку)
- Масло рослинне - 500 грам(400 г - для смаження, 25 г - в тісто, 75 г - для смаження начинки)
- Цибуля - 1-2 штук
- Чорний мелений перець - 5 грам
- Печінку - 800 грам (у мене куряча печінка і сердечка)
Підготуйте продукти відповідно до рецепту.
У миску для замішування тіста влийте 400 грамів теплої води, покладіть дріжджі.
Додайте сіль і цукор.
Перемішайте до розчинення всіх інгредієнтів.
Просійте борошно і замісіть тісто, воно не повинно бути густим.
Накрийте плівкою і залиште для бродіння протягом 1-1, 5 годин.
Поки бродить тісто, помийте субпродукти, чистий цибулю.
Приготуйте фарш з лука і свіжих субпродуктів.
Налийте на сковороду олію і викладіть фарш, смажте до готовності під кришкою, час від часу помішуючи.
Готовий обсмажений фарш посоліть і поперчіть за смаком.
За цей час тісто істотно збільшилася в обсязі, можна приступати до готування пиріжків.
Приготуйте миску з водою, кожен раз перед приготуванням нового пиріжка змочуйте руки водою, так тісто буде менше прилипати до рук.
Візьміть невелику кількість тіста, розтягніть його злегка в руках, зробіть невелике заглиблення.
Покладіть всередину пиріжка начинку.
Сформуйте пиріжок, в цей час на сковороді рослинне масло повинно бути добре розігріте, покладіть пиріжок в розігріте масло і обсмажуйте з обох сторін.
Чи не кладіть занадто багато пиріжків, вони повинні розміщуватися вільно, так як в процесі смаження вони будуть збільшуватися в об'ємі.
Обсмажені пиріжки викладайте на паперові рушники, які вберуть зайвий жир.
Пиріжки виходять дуже смачними, з хрусткою скоринкою. Пригощайтеся!