Пиріжки з лівером
(покроковий рецепт з фото)
Досить простий і економічний варіант домашньої випічки - це пиріжки з лівером. Їх можна приготувати як на сковороді, так і в духовці. Вони виходять однаково смачними і соковитими.
Якщо сам по собі лівер вас бентежить, тоді в пиріжки з лівером можна додати м'ясо (в довільному співвідношенні). Також при бажанні можна покласти улюблені спеції для додаткового аромату.
- Молоко - 100 мілілітрів
- Дріжджі - 11 грам
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Борошно - 300-400 грам
- Печінку - 500 грам
- М'ясо - 500 грам (по бажанню)
- Цибулина - 1 штука
- Перець - 1 щіпка
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
1. Насамперед потрібно поставити тісто. Для цього з'єднати дріжджі з теплим молоком і цукром, розмішати і дати постояти деякий час. Просіяти борошно і додати в дріжджі. Замісити тісто так, щоб не липнуло до рук, але і не було тугим. Накрити рушником і поставити в тепле місце (можна поставити миску з тестом зверху теплої води).
2. Класичний рецепт пиріжків з лівером можна доповнити м'ясом при бажанні. Отже, лівер і м'ясо відправити в каструлю. Залити водою, додати очищену цибулину і варити до готовності. При бажанні додати лавровий лист, запашний перець. Коли лівер буде готовий, його трохи остудити і пропустити через м'ясорубку. Для більш насиченого смаку можна обсмажити злегка на сковороді з невеликою кількістю рослинного масла.
3. Коли тісто добре підійшло (збільшилася в розмірі в 1.5-2 рази), його можна розділити на однакові шматочки. Щоб в процесі ліплення пиріжки з лівером в домашніх умовах не липли до рук, можна трохи змастити руки рослинним маслом. Кожен шматочок потрібно розім'яти в коржик, а в серединку викласти начинку.
4. Зліплені пиріжки викласти на змащену маслом поверхню і залишити хвилин на 10-15.
5. На сковороду розігріти достатню кількість рослинної олії і відправити туди пиріжки.
6. Коли вони обсмажаться з двох сторін, викласти їх на паперову серветку, щоб прибрати зайве масло. От і все, тепер ви знаєте, як приготувати пиріжки з лівером.