Пиріжки з лисичками і картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Пиріжки з лисичками і картоплею сподобаються і дорослим, і дітям. Їх можна запекти про запас на кілька днів і брати з собою в школу або бюро. До таких пиріжків можна зварити бульйон або подати овочі.
Пиріжки з лисичками і картоплею можна запікати в духовці або смажити на сковороді. Цей рецепт - для смаження, але його запросто можна трансформувати в рецепт для запікання. Прибираємо рослинне масло (залишивши лише 4 ст. Ложки для тесту) і додаємо яйце для того, щоб змастити пиріжки перед запіканням для рум'яності. Пиріжки відмінно підійдуть для легкого перекусу, святкового столу, швидкого сніданку.
Отже, як приготувати пиріжки з лисичками і картоплею?
1. У каструлю або велику миску влийте тепле молоко (теплу кип'ячену воду). Додайте сіль, цукор і 4 ст. Ложки рослинної (бажано оливкової) масла.
2. Всипте в рідину сухі дріжджі. Потім поступово введіть дві склянки просіяного борошна. Перемішайте лопаткою.
3. Робочу поверхню посипте борошном, викладіть тісто, засипте його борошном (поступово) і сховався. Правило - просте, тісто не повинно липнути до рук (додавайте борошно, поки не перестане липнути) і бути еластичним.
4. Готове тісто покладіть у велику миску, накрийте кухонним рушником і поставте в місце без протягів на годину.
5. Через годину тісто має вирости в рази 1, 5-2. Обімніть його, повертаючи на місце, і знову залиште на півгодини або більше. Тісто має зрости ще приблизно в два рази.
6. В цей час можете поставити варитися очищений і промитий картопля.
7. Коли тісто збільшиться, обомніте його, викладіть на стіл і зліпите кульки. Кульки повинні поміщатися в долоньку, але не бути дуже великими. Руки і блюдо або донці, на які будете викладати кульки - майбутні пиріжки треба змастити олією.
8. Поки готові кульки з тіста чекають своєї години - приготовим начинку. Цибулину очистіть і наріжте невеликими кубиками.
9. Лісіцкі чистий, промийте, ошпарити і подрібніть. Якщо використовуєте сушені, то їх попередньо треба замочити в окропі на півгодини.
10. У сковороді на рослинному маслі (одна столова ложка), обсмажити цибулю до м'якості, додайте до нього подрібнені лисички. Перемішайте, прогрійте і зніміть з вогню.
11. З відвареної картоплі зробіть пюре, потім в каструлю додайте обсмажені лисички з цибулею. Поперчіть. Все перемішайте до однорідної маси.
12. Шарик тесту розкачайте в млинець. У центр викладіть столову ложку (або більше) начинки.
13. Пиріжок ретельно склеюємо. Таку процедуру повторюємо з усіма кульками.
14. У сковороді на середньому або середньо-високому розігріваємо 5-6 ложок рослинного масла. Викладаємо пиріжки і обсмажуємо до золотистого кольору з усіх боків.
15. Якщо масла на сковороді мало, додайте ще. Готові пиріжки з лисичками і картоплею викладіть на паперовий рушник, щоб позбутися зайвої олії.
Пиріжки з лисичками і картоплею готові!
Смачного!
- Молоко - 1/2 L (можна замінити кип'яченою водою.)
- Дріжджі - 10 грам
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Борошно - 5 склянок
- Масло рослинне - 3/4 склянки(4 ст. Ложки - в тісто, інше - для смаження)
- Картопля - 700 грам
- Лісіцкі - 300 грам (свіжі або сушені)
- Цибулина - 1 штука
- Перець чорний мелений - - За смаком
Отже, як приготувати пиріжки з лисичками і картоплею?
1. У каструлю або велику миску влийте тепле молоко (теплу кип'ячену воду). Додайте сіль, цукор і 4 ст. Ложки рослинної (бажано оливкової) масла.
2. Всипте в рідину сухі дріжджі. Потім поступово введіть дві склянки просіяного борошна. Перемішайте лопаткою.
3. Робочу поверхню посипте борошном, викладіть тісто, засипте його борошном (поступово) і сховався. Правило - просте, тісто не повинно липнути до рук (додавайте борошно, поки не перестане липнути) і бути еластичним.
4. Готове тісто покладіть у велику миску, накрийте кухонним рушником і поставте в місце без протягів на годину.
5. Через годину тісто має вирости в рази 1, 5-2. Обімніть його, повертаючи на місце, і знову залиште на півгодини або більше. Тісто має зрости ще приблизно в два рази.
6. В цей час можете поставити варитися очищений і промитий картопля.
7. Коли тісто збільшиться, обомніте його, викладіть на стіл і зліпите кульки. Кульки повинні поміщатися в долоньку, але не бути дуже великими. Руки і блюдо або донці, на які будете викладати кульки - майбутні пиріжки треба змастити олією.
8. Поки готові кульки з тіста чекають своєї години - приготовим начинку. Цибулину очистіть і наріжте невеликими кубиками.
9. Лісіцкі чистий, промийте, ошпарити і подрібніть. Якщо використовуєте сушені, то їх попередньо треба замочити в окропі на півгодини.
10. У сковороді на рослинному маслі (одна столова ложка), обсмажити цибулю до м'якості, додайте до нього подрібнені лисички. Перемішайте, прогрійте і зніміть з вогню.
11. З відвареної картоплі зробіть пюре, потім в каструлю додайте обсмажені лисички з цибулею. Поперчіть. Все перемішайте до однорідної маси.
12. Шарик тесту розкачайте в млинець. У центр викладіть столову ложку (або більше) начинки.
13. Пиріжок ретельно склеюємо. Таку процедуру повторюємо з усіма кульками.
14. У сковороді на середньому або середньо-високому розігріваємо 5-6 ложок рослинного масла. Викладаємо пиріжки і обсмажуємо до золотистого кольору з усіх боків.
15. Якщо масла на сковороді мало, додайте ще. Готові пиріжки з лисичками і картоплею викладіть на паперовий рушник, щоб позбутися зайвої олії.
Пиріжки з лисичками і картоплею готові!
Смачного!