Рецепт Пиріжки з лисичками і картоплею фото

Пиріжки з лисичками і картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Овочі , Картопля , Дріжджове тісто , Гриби , Лісіцкі
Пісні страви
На обід , На вечерю , На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Пиріжки
Кількість порцій: 8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Пиріжки з лисичками і картоплею сподобаються і дорослим, і дітям. Їх можна запекти про запас на кілька днів і брати з собою в школу або бюро. До таких пиріжків можна зварити бульйон або подати овочі.

Опис приготування:

Пиріжки з лисичками і картоплею можна запікати в духовці або смажити на сковороді. Цей рецепт - для смаження, але його запросто можна трансформувати в рецепт для запікання. Прибираємо рослинне масло (залишивши лише 4 ст. Ложки для тесту) і додаємо яйце для того, щоб змастити пиріжки перед запіканням для рум'яності. Пиріжки відмінно підійдуть для легкого перекусу, святкового столу, швидкого сніданку.

Отже, як приготувати пиріжки з лисичками і картоплею?

1. У каструлю або велику миску влийте тепле молоко (теплу кип'ячену воду). Додайте сіль, цукор і 4 ст. Ложки рослинної (бажано оливкової) масла.

2. Всипте в рідину сухі дріжджі. Потім поступово введіть дві склянки просіяного борошна. Перемішайте лопаткою.

3. Робочу поверхню посипте борошном, викладіть тісто, засипте його борошном (поступово) і сховався. Правило - просте, тісто не повинно липнути до рук (додавайте борошно, поки не перестане липнути) і бути еластичним.

4. Готове тісто покладіть у велику миску, накрийте кухонним рушником і поставте в місце без протягів на годину.

5. Через годину тісто має вирости в рази 1, 5-2. Обімніть його, повертаючи на місце, і знову залиште на півгодини або більше. Тісто має зрости ще приблизно в два рази.

6. В цей час можете поставити варитися очищений і промитий картопля.

7. Коли тісто збільшиться, обомніте його, викладіть на стіл і зліпите кульки. Кульки повинні поміщатися в долоньку, але не бути дуже великими. Руки і блюдо або донці, на які будете викладати кульки - майбутні пиріжки треба змастити олією.

8. Поки готові кульки з тіста чекають своєї години - приготовим начинку. Цибулину очистіть і наріжте невеликими кубиками.

9. Лісіцкі чистий, промийте, ошпарити і подрібніть. Якщо використовуєте сушені, то їх попередньо треба замочити в окропі на півгодини.

10. У сковороді на рослинному маслі (одна столова ложка), обсмажити цибулю до м'якості, додайте до нього подрібнені лисички. Перемішайте, прогрійте і зніміть з вогню.

11. З відвареної картоплі зробіть пюре, потім в каструлю додайте обсмажені лисички з цибулею. Поперчіть. Все перемішайте до однорідної маси.

12. Шарик тесту розкачайте в млинець. У центр викладіть столову ложку (або більше) начинки.

13. Пиріжок ретельно склеюємо. Таку процедуру повторюємо з усіма кульками.

14. У сковороді на середньому або середньо-високому розігріваємо 5-6 ложок рослинного масла. Викладаємо пиріжки і обсмажуємо до золотистого кольору з усіх боків.

15. Якщо масла на сковороді мало, додайте ще. Готові пиріжки з лисичками і картоплею викладіть на паперовий рушник, щоб позбутися зайвої олії.

Пиріжки з лисичками і картоплею готові!

Смачного!

  • Молоко - 1/2 L (можна замінити кип'яченою водою.)
  • Дріжджі - 10 грам
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Борошно - 5 склянок
  • Масло рослинне - 3/4 склянки(4 ст. Ложки - в тісто, інше - для смаження)
  • Картопля - 700 грам
  • Лісіцкі - 300 грам (свіжі або сушені)
  • Цибулина - 1 штука
  • Перець чорний мелений - - За смаком
Пиріжки з лисичками і картоплею можна запікати в духовці або смажити на сковороді. Цей рецепт - для смаження, але його запросто можна трансформувати в рецепт для запікання. Прибираємо рослинне масло (залишивши лише 4 ст. Ложки для тесту) і додаємо яйце для того, щоб змастити пиріжки перед запіканням для рум'яності. Пиріжки відмінно підійдуть для легкого перекусу, святкового столу, швидкого сніданку.

Отже, як приготувати пиріжки з лисичками і картоплею?

1. У каструлю або велику миску влийте тепле молоко (теплу кип'ячену воду). Додайте сіль, цукор і 4 ст. Ложки рослинної (бажано оливкової) масла.

2. Всипте в рідину сухі дріжджі. Потім поступово введіть дві склянки просіяного борошна. Перемішайте лопаткою.

3. Робочу поверхню посипте борошном, викладіть тісто, засипте його борошном (поступово) і сховався. Правило - просте, тісто не повинно липнути до рук (додавайте борошно, поки не перестане липнути) і бути еластичним.

4. Готове тісто покладіть у велику миску, накрийте кухонним рушником і поставте в місце без протягів на годину.

5. Через годину тісто має вирости в рази 1, 5-2. Обімніть його, повертаючи на місце, і знову залиште на півгодини або більше. Тісто має зрости ще приблизно в два рази.

6. В цей час можете поставити варитися очищений і промитий картопля.

7. Коли тісто збільшиться, обомніте його, викладіть на стіл і зліпите кульки. Кульки повинні поміщатися в долоньку, але не бути дуже великими. Руки і блюдо або донці, на які будете викладати кульки - майбутні пиріжки треба змастити олією.

8. Поки готові кульки з тіста чекають своєї години - приготовим начинку. Цибулину очистіть і наріжте невеликими кубиками.

9. Лісіцкі чистий, промийте, ошпарити і подрібніть. Якщо використовуєте сушені, то їх попередньо треба замочити в окропі на півгодини.

10. У сковороді на рослинному маслі (одна столова ложка), обсмажити цибулю до м'якості, додайте до нього подрібнені лисички. Перемішайте, прогрійте і зніміть з вогню.

11. З відвареної картоплі зробіть пюре, потім в каструлю додайте обсмажені лисички з цибулею. Поперчіть. Все перемішайте до однорідної маси.

12. Шарик тесту розкачайте в млинець. У центр викладіть столову ложку (або більше) начинки.

13. Пиріжок ретельно склеюємо. Таку процедуру повторюємо з усіма кульками.

14. У сковороді на середньому або середньо-високому розігріваємо 5-6 ложок рослинного масла. Викладаємо пиріжки і обсмажуємо до золотистого кольору з усіх боків.

15. Якщо масла на сковороді мало, додайте ще. Готові пиріжки з лисичками і картоплею викладіть на паперовий рушник, щоб позбутися зайвої олії.

Пиріжки з лисичками і картоплею готові!

Смачного!

Схожі рецепти