Сільський суп з лисичками
(покроковий рецепт з фото)
Уже прочитавши назву супу, хочеться бігти за великою дерев'яною ложкою. І це правильно! Адже суп виходить ніжним, ситним, ароматним і має свої особливості в приготуванні і подачі. Пригощайтеся!
Якщо у вас є гілочка свіжого чебрецю, то можете додати її для аромату разом з орегано. Ну що ж, Не буду мучити Вас в очікуванні. Скажу лише, що якщо гриби зібрані власноруч, то суп виходить в рази смачніше! А як приготувати сільський суп з лисичками я розповім Вам в покроковому рецепті.
- Лісіцкі - 150-200 грам
- Картопля - 3-4 штук
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Вершкове масло - 20 грам
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
- Вершки - 3 Ст. Ложки
- Орегано - 1/4 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Вода - 1, 7-2 L (або овочевий бульйон)
- Сало солоне - 100 грам (з м'ясними прошарками)
- Петрушка свіжа - пучок (невеликий, для подачі)
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Овочі очистіть і помийте. Гриби і зелень також добре промийте.
Гриби опустіть в киплячу підсолену воду і варіть 5 хвилин. Знімайте піну, що утворюється.
Потім відкиньте гриби на друшляк.
Поставте на плиту каструлю з товстим дном, додайте туди 2 виду масла і обсмажте в ньому нарізану цибулю до прозорості (1, 5 головки, половинку лука відкладіть). Потім додайте гриби. Додати сіль за смаком, додайте орегано і тушкуйте близько 5 хвилин на середньому вогні.
Картопля наріжте кубиками, часник порубати, моркву натріть на крупній тертці. У каструлю залийте воду або овочевий бульйон. Після закипання додайте картоплю і моркву. Варіть 8-10 хвилин. Потім додайте часник, вершки і поваріть ще пару хвилин. Суп готовий.
Поки супчик пропітивется смаками і ароматами, ми приготуємо невід'ємний додаток. Сало наріжте невеликими кубиками, викладіть на суху сковороду без масла і смажте до стану шкварок, постійно помішуючи. Потім додайте нарізану половинку лука і смажте до прозорості. Якщо у вас на сковороді надлишки жиру, то злийте. Нам потрібен тільки цибулю і шкварки! Зелень петрушки порубати для подачі.
Наш суп готовий! Розлийте по тарілках, додайте шкварки з цибулею і посипте зеленню петрушки.
Смачного!