Рецепт Сільський суп з лисичками фото

Сільський суп з лисичками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби, Лісіцкі
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Супи, По-селянськи

Уже прочитавши назву супу, хочеться бігти за великою дерев'яною ложкою. І це правильно! Адже суп виходить ніжним, ситним, ароматним і має свої особливості в приготуванні і подачі. Пригощайтеся!

Якщо у вас є гілочка свіжого чебрецю, то можете додати її для аромату разом з орегано. Ну що ж, Не буду мучити Вас в очікуванні. Скажу лише, що якщо гриби зібрані власноруч, то суп виходить в рази смачніше! А як приготувати сільський суп з лисичками я розповім Вам в покроковому рецепті.

  • Лісіцкі - 150-200 грам
  • Картопля - 3-4 штук
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Морква - 1 штука
  • Часник - 1 зубчик
  • Вершкове масло - 20 грам
  • Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
  • Вершки - 3 Ст. Ложки
  • Орегано - 1/4 чайних ложки
  • Сіль - За смаком
  • Вода - 1, 7-2 L (або овочевий бульйон)
  • Сало солоне - 100 грам (з м'ясними прошарками)
  • Петрушка свіжа - пучок (невеликий, для подачі)
сільський суп з лисичками - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Овочі очистіть і помийте. Гриби і зелень також добре промийте.
сільський суп з лисичками - фото крок 2
Гриби опустіть в киплячу підсолену воду і варіть 5 хвилин. Знімайте піну, що утворюється.
сільський суп з лисичками - фото крок 3
Потім відкиньте гриби на друшляк.
сільський суп з лисичками - фото крок 4
Поставте на плиту каструлю з товстим дном, додайте туди 2 виду масла і обсмажте в ньому нарізану цибулю до прозорості (1, 5 головки, половинку лука відкладіть). Потім додайте гриби. Додати сіль за смаком, додайте орегано і тушкуйте близько 5 хвилин на середньому вогні.
сільський суп з лисичками - фото крок 5
Картопля наріжте кубиками, часник порубати, моркву натріть на крупній тертці. У каструлю залийте воду або овочевий бульйон. Після закипання додайте картоплю і моркву. Варіть 8-10 хвилин. Потім додайте часник, вершки і поваріть ще пару хвилин. Суп готовий.
сільський суп з лисичками - фото крок 6
Поки супчик пропітивется смаками і ароматами, ми приготуємо невід'ємний додаток. Сало наріжте невеликими кубиками, викладіть на суху сковороду без масла і смажте до стану шкварок, постійно помішуючи. Потім додайте нарізану половинку лука і смажте до прозорості. Якщо у вас на сковороді надлишки жиру, то злийте. Нам потрібен тільки цибулю і шкварки! Зелень петрушки порубати для подачі.
сільський суп з лисичками - фото крок 7
Наш суп готовий! Розлийте по тарілках, додайте шкварки з цибулею і посипте зеленню петрушки.
сільський суп з лисичками - фото крок 8
Смачного!

Схожі рецепти