Рецепт Сільський батон фото

Сільський батон
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , Для дітей , На сніданок
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 1
Час приготування: 16 г. 0 хв.

Батон готується на заквасці, це процес тривалий, але в цьому є величезний плюс, всього 2, 5 г дріжджів знадобиться для великої булочки хліба! цікаво? Тоді загляньте в мій рецепт!

Опис приготування:

Я розповім вам, як приготувати ароматний і смачний сільський батон на пшеничній муці з додаванням житнього. Він пористий, м'який всередині з хрусткою апетитною скоринкою. Зберігати такий хліб потрібно в паперовому або лляному мішку, а найсмачніше він гарячий, прямо з печі! пробуйте!

  • Житнє борошно - 50 грам (для закваски)
  • Вода - 100 мілілітрів (для закваски)
  • Дріжджі свіжі - 2, 5 грами (для закваски)
  • Борошно пшеничне - 50 грам (для закваски)
  • Борошно пшеничне - 500 грам
  • Вода - 190 грам
  • Сіль - 1 Чайна ложка (без гірки)
  • Цукор - 1-2 Щепоток
сільський батон - фото крок 1
Підготуйте продукти спочатку для закваски: борошно житнє, пшеничну, воду і дріжджі.
сільський батон - фото крок 2
У глибокій мисці з'єднайте два види борошна, перемішайте добре.
сільський батон - фото крок 3
У теплій воді розчиніть повністю свіжі дріжджі. Влийте їх в борошно.
сільський батон - фото крок 4
Накрийте харчової плівкою закваску і приберіть в тепле місце на 12 годин. Я залишаю просто на кухонному столі.
сільський батон - фото крок 5
Тепер підготуйте продукти для другого етапу: теплу воду, пшеничне борошно і сіль. Я раджу ще додавати пару пучок цукру.
сільський батон - фото крок 6
У закваску влийте теплу воду, перемішайте добре. Додайте цукор, сіль, борошно пшеничне частинами.
сільський батон - фото крок 7
Замісити м'яке і пластичне тісто. Накрийте грудку сухим рушником і залиште підходити на годину в теплі.
сільський батон - фото крок 8
Через годину воно добре підійшло, зросла. Обімніть його руками. Podmesite.
сільський батон - фото крок 9
Сформуйте батон уже на пергаменті або в формі для випікання. Накрийте сухим рушником і залиште ще на годину.
сільський батон - фото крок 10
Через годину зробіть на хлібі надрізи і відправте в духовку на 30-40 хвилин, температура 180-190 градусів.
сільський батон - фото крок 11
Готовий хлібець остудіть на решітці. Пробуйте!

Схожі рецепти