Сільський батон
(покроковий рецепт з фото)
Батон готується на заквасці, це процес тривалий, але в цьому є величезний плюс, всього 2, 5 г дріжджів знадобиться для великої булочки хліба! цікаво? Тоді загляньте в мій рецепт!
Я розповім вам, як приготувати ароматний і смачний сільський батон на пшеничній муці з додаванням житнього. Він пористий, м'який всередині з хрусткою апетитною скоринкою. Зберігати такий хліб потрібно в паперовому або лляному мішку, а найсмачніше він гарячий, прямо з печі! пробуйте!
- Житнє борошно - 50 грам (для закваски)
- Вода - 100 мілілітрів (для закваски)
- Дріжджі свіжі - 2, 5 грами (для закваски)
- Борошно пшеничне - 50 грам (для закваски)
- Борошно пшеничне - 500 грам
- Вода - 190 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка (без гірки)
- Цукор - 1-2 Щепоток
Підготуйте продукти спочатку для закваски: борошно житнє, пшеничну, воду і дріжджі.
У глибокій мисці з'єднайте два види борошна, перемішайте добре.
У теплій воді розчиніть повністю свіжі дріжджі. Влийте їх в борошно.
Накрийте харчової плівкою закваску і приберіть в тепле місце на 12 годин. Я залишаю просто на кухонному столі.
Тепер підготуйте продукти для другого етапу: теплу воду, пшеничне борошно і сіль. Я раджу ще додавати пару пучок цукру.
У закваску влийте теплу воду, перемішайте добре. Додайте цукор, сіль, борошно пшеничне частинами.
Замісити м'яке і пластичне тісто. Накрийте грудку сухим рушником і залиште підходити на годину в теплі.
Через годину воно добре підійшло, зросла. Обімніть його руками. Podmesite.
Сформуйте батон уже на пергаменті або в формі для випікання. Накрийте сухим рушником і залиште ще на годину.
Через годину зробіть на хлібі надрізи і відправте в духовку на 30-40 хвилин, температура 180-190 градусів.
Готовий хлібець остудіть на решітці. Пробуйте!