Пиріжки з лаваша з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Ситні і поживні пиріжки з лаваша з картоплею - гідне блюдо для сімейного обіду. Виручать будь-яку господарку, коли немає часу довго готувати обід.
Пиріжки з лаваша з картоплею - це доступне для всіх блюдо. Варто лише купити тонкий лаваш і зварити картоплю для начинки. Пиріжки виходять ніжними і соковитими завдяки яєчного клярі, який зможе приготувати будь-яка господиня.
- Лаваш - 1 штука (тонкий)
- Картопля - 350-400 грам
- Яйця курячі - 2 штуки
- Молоко - 100 грам
- Кріп - 3 грами
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком
- Масло рослинне - 30 грам (для обсмажування)
Підготуйте інгредієнти для приготування пиріжків з лаваша з картоплею.
Відваріть картоплю в підсоленій воді і розімніть його в пюре, підливаючи гаряче молоко. Для рецепта використовуйте картопля, який швидко готується і злегка розварюється. Пюре вийде м'яким і ніжним, але не рідким. Можна за смаком його поперчити.
Всипте в злегка остиглий картопля дрібно рубаний кріп і перемішайте. Начинка готова.
Наріжте лаваш смужками приблизно 9х25 см. На один край викладіть 1-1, 5 ст.Л. Начинки.
Загорніть пиріжок з лаваша, скручуючи його по всій довжині. Начинка не висипется, картопля густоват сам по собі.
Вбийте яйця в миску і додайте за смаком сіль і перець. Збовтайте кляр вилочкою.
Занурте кожен пиріжок в яєчний кляр.
Розігрійте масло на сковороді і викладіть пиріжки. Смажте на середньому вогні протягом 3-4 хвилин.
Потім переверніть пиріжки і смажте ще стільки ж часу до рум'яної скоринки.
Готові пиріжки з лаваша з картоплею подавайте до столу. Смачного!