Пиріжки з картоплею і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Вирішила я зробити якусь випічку з сиром, але захотіла спробувати щось незвичайне. І мене відвідала наступна ідея, втілення якої припало до смаку моїм домочадцям. Вони просили добавки.
Опис приготування:
Здавалося б, поєднання головних інгредієнтів зустрічається у багатьох гарячих блюдах, але саме в цьому варіанті виглядає несподівано. З чаєм пиріжки розлітаються на ура, а коли начинку відкушуєш, то вона апетитно тягнеться, як в піці.
Я всіляко рекомендую вам подивитися, як приготувати пиріжки з картоплею і сиром.
- Дріжджі сухі - 10 грам
- Вершкове масло - 30 грам
- Борошно - 500 грам
- Твердий сир - 100 грам
- Молоко - 320 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Картопля - 4 штуки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Спеції - За смаком
Зробіть тісто. У половині склянки теплого молока розмішайте дріжджі з цукром і сіллю. Через 10 хвилин просійте в опару борошно, молоко, що залишилося і розтоплене масло. Замішайте тісто. Залиште його в теплому місці на 1 час.
В цей час відваріть картоплю в мундирах до готовності.
Остиглий і очищену картоплю натріть на тертці. До нього також натріть сир. Додайте спеції, сіль і перець. Перемішайте - і начинка готова.
Готове тісто розкачати в ковбаску, а потім наріжте однаковими шматочками.
Розкачайте кожен шматочок в овальну корж. На одній частині зробіть надрізи, а на другу покладіть ложку начинки.
Пиріжки скрутіть в рулетики. Кожен змастіть збитим яйцем.
Запікайте пиріжки при 180 градусах в розігрітій духовці протягом 35 хвилин.