Рецепт Пиріжки з картоплею і часником фото

Пиріжки з картоплею і часником
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Овочі, Картопля, Часник
Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Випічка, Пиріжки

Любителям гостренького пропоную спробувати пиріжки з картоплею і часником. Гарні вони з бульйоном або до овочевого супу. Крім картоплі і часнику, знадобляться: мука, кефір, масло рослинне, яйце.

Як приготувати пиріжки з картоплею і часником?

1. Борошно просійте в миску, всипте сіль, додайте рослинне масло, соду. Влийте кефір і замісити тісто. Тісто для пиріжків не повинно липнути до рук. Якщо липне, додайте борошна. Викладіть готове тісто в миску під рушник на півгодини в місце без протягу.

2. Часник очистіть і подрібніть.

3. Картоплю відварити до готовності з сіллю.

4. На середньо-повільному вогні в сковороді обсмажте подрібнений часник протягом кількох хвилин.

5. Відварену картоплю зітреш.

6. Картоплю змішайте з часником.

7. Через півгодини тісто розкачати в ковбаску, розділіть її на рівні шматочки.

8. Насипте на стіл борошна і шматочки розкачайте в млинчики.

9. У кожен млинчики викладіть півтори ложки начинки, кінець кліпу.

10. На деко, застелене пергаментом, викладіть пиріжки.

11. Збийте яйце віночком. Змастіть збитим яйцем булочки на деку.

12. Випікайте пиріжки з картоплею та смаженою цибулею духовці, розігрітій до 190 градусів, до рум'яного кольору.

Пиріжки з картоплею і часником готові!

Смачного!

  • Картопля - 7-8 штук
  • Часник - 3-4 зубчиків
  • Борошно - 4 склянки
  • Кефір - 320 мілілітрів
  • Сіль - За смаком
  • Яйце - 1 штука
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
Як приготувати пиріжки з картоплею і часником?

1. Борошно просійте в миску, всипте сіль, додайте рослинне масло, соду. Влийте кефір і замісити тісто. Тісто для пиріжків не повинно липнути до рук. Якщо липне, додайте борошна. Викладіть готове тісто в миску під рушник на півгодини в місце без протягу.

2. Часник очистіть і подрібніть.

3. Картоплю відварити до готовності з сіллю.

4. На середньо-повільному вогні в сковороді обсмажте подрібнений часник протягом кількох хвилин.

5. Відварену картоплю зітреш.

6. Картоплю змішайте з часником.

7. Через півгодини тісто розкачати в ковбаску, розділіть її на рівні шматочки.

8. Насипте на стіл борошна і шматочки розкачайте в млинчики.

9. У кожен млинчики викладіть півтори ложки начинки, кінець кліпу.

10. На деко, застелене пергаментом, викладіть пиріжки.

11. Збийте яйце віночком. Змастіть збитим яйцем булочки на деку.

12. Випікайте пиріжки з картоплею та смаженою цибулею духовці, розігрітій до 190 градусів, до рум'яного кольору.

Пиріжки з картоплею і часником готові!

Смачного!

Схожі рецепти