Пиріжки з грибами і яйцем
(покроковий рецепт з фото)
Пиріжки обожнюють всі без винятку, і у кожного є своя улюблена начинка. У мене ось, наприклад, це гриби з яйцем, на мій погляд, таке поєднання дуже вдале, спробуйте його і ви.
Пиріжки завжди були і залишаються улюбленими ласощами для російського народу, тому, коли ця золотиста випічка з'являється на столі, в будинок приходить справжнє свято. Існує дуже багато різних варіантів начинок для такої страви, і кожен вибирає її в залежності від своїх уподобань, ну а я пропоную вам досить простий рецепт пиріжків з грибами і яйцем. Таке поєднання одне з найпоширеніших, і в нашій сім'ї ці пиріжки люблять найбільше, адже вони виходять неймовірно смачні і ароматні. І якщо ви ще не знаєте, як приготувати відмінні пиріжки з грибами і яйцем, тоді в цьому рецепті я розповім вам про це.
- Борошно - 1 кілограм
- Дріжджі сухі - 14 грам
- Вода тепла - 625 грам
- Яйце - 8 штук(1 - в тісто, 1 - для змазування, 6 - в начинку)
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Печериці - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Рис відварний - 8-10 Ст. Ложок
- Зелень свіжа - 30 грам
- Перець чорний мелений - За смаком
- Масло рослинне - За смаком (для смаження)
Змішуємо борошно, дріжджі, теплу воду, 1 яйце, столову ложку цукру і солі. З цих інгредієнтів замішуємо пружне і еластичне тісто. Перекладаємо його в каструлю, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на годину. Після закінчення часу обминали тісто і знову ставимо в тепло на 40 хвилин.
Поки тісто піднімається, ми можемо приготувати начинку. Для цього промиваємо гриби і нарізаємо їх дрібно.
Обсмажуємо гриби на сковороді з додаванням рослинної олії до напівготовності, потім додаємо дрібно нарізану цибулю і смажимо ще 2-3 хвилини.
5 яєць відварюємо круто, подрібнюємо і додаємо до цибулі і грибів.
Викладаємо відварений рис, солимо і перчимо все.
Тепер насипаємо подрібнену зелень і розбиваємо одне сире яйце, перемішуємо всі інгредієнти.
Коли тісто підійде, ми відриваємо від нього невеликі шматочки і розгортаємо їх в тонкі пласти, в середину кладемо начинку, міцно з'єднуємо краї тіста, формуємо пиріжки. Те ж саме робимо з іншим тестом, потім викладаємо пиріжки на деко, змащений маслом. У мисці збиваємо яйця з дрібкою цукру і обмазуємо цією сумішшю поверхню пиріжків. Ставимо деко в розігріту до 200 градусів духовку на 30-35 хвилин. Ось все, пиріжки готові. Приємного вам апетиту!