Смажені пиріжки з яйцем і цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Всі пам'ятають бабусину кухню. Рано чи пізно ми приходимо до того, що самі починаємо готувати щось подібне. Читайте рецепт, як приготувати смажені пиріжки з яйцем і цибулею. Ви згадайте смак дитинства!
Тісто для пиріжків краще, звичайно, готувати на дріжджах. Можна використовувати як сухі, так і звичайні пресовані дріжджі. Є ще спосіб приготування тіста без допомоги дріжджів. Тоді потрібно використовувати живу закваску, яка готується тиждень. Зате ніяких дріжджів. Якщо у вас немає часу, беріть сухі дріжджі.
- Борошно - 900 грам
- Молоко - 400 грам
- Яйця - 9 штук
- Цибуля зелена - 1-2 Пучков
- Масло рослинне - 100-150 мілілітрів
- Дріжджі сухі - 15 грам
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Сіль, перець, спеції - За смаком
Висипаємо в миску повну чайну ложку солі, 3 ст. Ложки цукру і сухі дріжджі. Розводимо все це з молоком. Вбиваємо два великих яйця і наливаємо пару ложок рослинного масла. Все перемішуємо. Просіваємо борошно, кладемо в рідку суміш більше половини борошна. Замішуємо тісто. В процесі досипаємо решту борошна. Ставимо тісто в тепле місце, накривши його рушником, на півтори години.
А поки займемося начинкою. Для початку відваром яйця круто. Поваріть яйця довше, щоб вони були твердими на 100%. У процесі варіння насипте пару пучок солі в воду для яєць. Обливаємо відварені яйця холодною водою, щоб чистилися краще. Рубаємо їх дрібно, або трьом на крупній тертці. Після чого промиваємо зелена цибуля, нарізаємо і кладемо його в яйця. Солимо і перчимо до смаку.
Коли тісто підніметься вдвічі, починаємо ліпити пиріжки. Поділяємо куля на невеликі шматочки. З шматочків тіста робимо пампушки, розминаючи колобки пальцями. Качалку краще не використовувати, щоб тісто було м'яким. Кладемо начинку на кружечок тіста так, щоб вона не звалювалася. Zaleplivaem кінець, защипуючи їх так, щоб пиріжки не розвалилися.
Дістаємо сковороду. Беріть найбільшу і глибоку, щоб помістилося більше пиріжків. Розігріваємо її, наливаємо рослинного масла. Викладаємо пиріжки в розпалену сковорідку заліпленої стороною вниз. Масло має доходити до серединки пиріжка.