Пиріжки з рисом і яйцем смажені
(покроковий рецепт з фото)
Недорогий, ситний і смачний варіант несолодкої випічки хочу запропонувати вам на замітку. Для пікніка, перекусу вдома або на роботі такі пиріжки стануть чудовою ідеєю. Якщо цікаво, запам'ятовуйте!
Покажу детально, як приготувати пиріжки з рисом і яйцем, смажені на сковороді. Начинку також рекомендую доповнити свіжою зеленню (цибулею, наприклад). Подавати до столу пірожочкі можна як гарячими, так і охолодженими. До речі, тісто можна робити і на свіжих, і на сухих дріжджах.
- Дріжджі - 50 грам
- Вода - 500 мілілітрів
- Цукор - 2 чайних ложки
- Сіль - 1/3 чайних ложки
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки(+ для смаження)
- Борошно - 4-5 склянок (приблизно)
- Мал - 1 Склянка
- Яйце - 4 штуки
- Зелена цибуля - 1 пучок
- Сіль і перець - За смаком (для начинки)
1. Ось все інгредієнти, які ми будемо використовувати.
2. Дріжджі з цукром розчиніть у теплій воді. Перемішайте і залиште хвилин на 10.
3. Всипте сіль і просіяне борошно, додайте рослинне масло. Замісити однорідне тісто, скачайте його в кулю. Накрийте чистим рушником і залиште в теплі на 1-1.5 годину.
4. Поки тісто підходить, зваріть до готовності в підсоленій воді рис, яйця круто. Остудіть яйця, очистіть і наріжте їх невеликими кубиками.
5. У глибокій мисці з'єднайте рис, яйце і подрібнену цибулю. Додайте сіль і перець за смаком. Акуратно перемішайте.
6. Тісто підійшло, значить можна приступати до ліплення пиріжків.
7. Відщипувати невеликі шматочки тіста, сформуйте коржик. У центр викладіть начинку.
8. Зліпити пиріжки, ретельно заліпивши краю.
9. Викладайте пиріжки на сковороду з розігрітим маслом і смажте під кришкою до рум'яності. Смачного!