Рецепт Пиріжки в духовці з м'ясом і іншою начинкою фото

Пиріжки в духовці з м'ясом і іншою начинкою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , М'ясо , Свинина , Яловичина , Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування
На обід , На полуденок
Випічка , Страви з начинкою , Пиріжки
Кількість порцій: 50-60
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Всі пам'ятають, що у бабусі були найсмачніші пиріжки. І як їй тільки вдавалося зробити так багато, та ще й різноманітні? розповідаю, як приготувати пиріжки в духовці з м'ясом і іншою начинкою.

Опис приготування:

Пиріжки готую в духовці, завдяки чому за один раз їх можна зробити цілий деко. Такі пиріжки смачні з різною начинкою: з м'ясом, з капустою, з грибами, а також з солодкими наповнювачами, наприклад, з сиром, з ягодами, фруктами (свіжими або морозивом).

  • Вода - 0, 5 L
  • Живі дріжджі - 100 грам
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Склянка
  • Борошно - 0, 8-1 кілограма
  • Рослинна олія - 100 мілілітрів
  • Вершкове масло - 150-200 грам
  • Яйця - 3 штуки
  • Жовток - 1 штука
  • Цибуля - 4 штуки
  • Свинина - 0, 6 кілограма
  • Яловичина - 0, 6 кілограма
пиріжки в духовці з м'ясом і іншою начинкою - фото крок 1
1. Візьміть два види м'яса (свинину і яловичину), гарненько помийте і наріжте невеликими шматочками. М'ясо перекладаєте в каструлю і відварюють до готовності.
пиріжки в духовці з м'ясом і іншою начинкою - фото крок 2
2. Відварене м'ясо остуджують і пропускаєте через м'ясорубку. Цибуля нарізати дуже крупно і обсмажуємо на сковороді до золотистого кольору.
пиріжки в духовці з м'ясом і іншою начинкою - фото крок 3
3. До измельченному м'яса (фаршу) додаєте обсмажену цибулю і перемішують, можна трохи підсолити.
пиріжки в духовці з м'ясом і іншою начинкою - фото крок 4
4. Яйця вбиваєте в чашу міксера і збиваєте до утворення пишної піни, додаєте трохи менше склянки цукру (залишаєте 3 столові ложки) і знову збиваєте.
пиріжки в духовці з м'ясом і іншою начинкою - фото крок 5
5. Воду підігріваєте трохи, щоб вона була ледве теплою, виливаєте половину в широку посудину, а в другу половину додаєте трохи солі, цукор (3 столові ложки) і перемішуєте, потім кладете живі дріжджі, гарненько перемішайте.
пиріжки в духовці з м'ясом і іншою начинкою - фото крок 6
6. До води з дріжджами дерев'яної або силіконової лопаткою додаєте трохи борошна, щоб консистенція була, як на оладки.
пиріжки в духовці з м'ясом і іншою начинкою - фото крок 7
7. Посудину з борошном та дріжджами поставте у велику каструлю, накриваєте каструлю кришкою (рушником), залишаєте в теплому місці на 15-20 хвилин, щоб тісто підійшло, потім вилийте його в каструлю.
пиріжки в духовці з м'ясом і іншою начинкою - фото крок 8
8. Додаєте в каструлю воду, що залишилася, а також збиті яйця, гарненько перемішайте.
пиріжки в духовці з м'ясом і іншою начинкою - фото крок 9
9. Всипати борошно, що залишилося і замішує тісто, вливаєте 100 мілілітрів рослинного масла. Тісто має трохи липнути до рук, не варто забивати його борошном.
пиріжки в духовці з м'ясом і іншою начинкою - фото крок 10
10. Вершкове масло заздалегідь дістаньте з холодильника, потім наріжте його невеликими кубиками і додайте в тісто, умішайте його, залиште тісто на 30-40 хвилин.
пиріжки в духовці з м'ясом і іншою начинкою - фото крок 11
11. Наше тісто дуже добре підійшло, відщипувати від нього невеликі шматочки. Стіл змастіть рослинною олією, кожен шматочок руками розподіляєте на столі, всередину кладете 1 столову ложку начинки, кінець кліпу.
пиріжки в духовці з м'ясом і іншою начинкою - фото крок 12
12. Ті ж дії зробіть з усім тестом, а потім все помістіть в форму для випікання, яку попередньо змастіть рослинною олією.
пиріжки в духовці з м'ясом і іншою начинкою - фото крок 13
13. Випікайте пиріжки в розігрітому до 180-200 градусів духовці близько 20 хвилин, потім дістаньте їх і змастіть збитим жовтком, потім - знову в духовку і випікайте ще 8-10 хвилин. Пиріжки виходять рум'яними, пишними і дуже м'якими.

Схожі рецепти