Пиріжки в духовці з м'ясом і іншою начинкою
(покроковий рецепт з фото)
Всі пам'ятають, що у бабусі були найсмачніші пиріжки. І як їй тільки вдавалося зробити так багато, та ще й різноманітні? розповідаю, як приготувати пиріжки в духовці з м'ясом і іншою начинкою.
Пиріжки готую в духовці, завдяки чому за один раз їх можна зробити цілий деко. Такі пиріжки смачні з різною начинкою: з м'ясом, з капустою, з грибами, а також з солодкими наповнювачами, наприклад, з сиром, з ягодами, фруктами (свіжими або морозивом).
- Вода - 0, 5 L
- Живі дріжджі - 100 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Склянка
- Борошно - 0, 8-1 кілограма
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Вершкове масло - 150-200 грам
- Яйця - 3 штуки
- Жовток - 1 штука
- Цибуля - 4 штуки
- Свинина - 0, 6 кілограма
- Яловичина - 0, 6 кілограма
1. Візьміть два види м'яса (свинину і яловичину), гарненько помийте і наріжте невеликими шматочками. М'ясо перекладаєте в каструлю і відварюють до готовності.
2. Відварене м'ясо остуджують і пропускаєте через м'ясорубку. Цибуля нарізати дуже крупно і обсмажуємо на сковороді до золотистого кольору.
3. До измельченному м'яса (фаршу) додаєте обсмажену цибулю і перемішують, можна трохи підсолити.
4. Яйця вбиваєте в чашу міксера і збиваєте до утворення пишної піни, додаєте трохи менше склянки цукру (залишаєте 3 столові ложки) і знову збиваєте.
5. Воду підігріваєте трохи, щоб вона була ледве теплою, виливаєте половину в широку посудину, а в другу половину додаєте трохи солі, цукор (3 столові ложки) і перемішуєте, потім кладете живі дріжджі, гарненько перемішайте.
6. До води з дріжджами дерев'яної або силіконової лопаткою додаєте трохи борошна, щоб консистенція була, як на оладки.
7. Посудину з борошном та дріжджами поставте у велику каструлю, накриваєте каструлю кришкою (рушником), залишаєте в теплому місці на 15-20 хвилин, щоб тісто підійшло, потім вилийте його в каструлю.
8. Додаєте в каструлю воду, що залишилася, а також збиті яйця, гарненько перемішайте.
9. Всипати борошно, що залишилося і замішує тісто, вливаєте 100 мілілітрів рослинного масла. Тісто має трохи липнути до рук, не варто забивати його борошном.
10. Вершкове масло заздалегідь дістаньте з холодильника, потім наріжте його невеликими кубиками і додайте в тісто, умішайте його, залиште тісто на 30-40 хвилин.
11. Наше тісто дуже добре підійшло, відщипувати від нього невеликі шматочки. Стіл змастіть рослинною олією, кожен шматочок руками розподіляєте на столі, всередину кладете 1 столову ложку начинки, кінець кліпу.
12. Ті ж дії зробіть з усім тестом, а потім все помістіть в форму для випікання, яку попередньо змастіть рослинною олією.
13. Випікайте пиріжки в розігрітому до 180-200 градусів духовці близько 20 хвилин, потім дістаньте їх і змастіть збитим жовтком, потім - знову в духовку і випікайте ще 8-10 хвилин. Пиріжки виходять рум'яними, пишними і дуже м'якими.