Пиріжки з яблучною начинкою в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Замість звичайних яблучних пирогів пропоную зробити їх трохи по-іншому. Ви отримаєте смачні і рум'яні пірожочкі з коханою начинкою. Розповім, як приготувати пиріжки з яблучною начинкою в духовці.
Якщо ви їли пироги з Макдональдса, ця випічка нагадає їх смак. Але замість обсмажування у фритюрі краще запекти такі в духовці. Пиріжки можна їсти гарячими, мені так більше подобається, а остиглі розігріваю в мікрохвильовій печі. До яблучної начинці можна додати будь-які спеції.
- Борошно - 2 склянки
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 10 Ст. Ложок
- Молоко - 3/4 склянки
- Яйця - 1 штука
- Вода - 2 Ст. Ложки
- Яблука - 6-8 штук
- Цукор - 1 Склянка
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
- Крохмаль - 4 чайних ложки
1. Вимийте яблука, очистіть їх від шкірки і насіння.
2. Наріжте яблука дрібними кубиками і складіть в миску.
3. Додайте до яблук крохмаль, корицю, цукор і 4 столові ложки вершкового масла.
4. Перемішайте гарненько і відправте в мікрохвильовку на 5 хвилин, потім знову перемішайте, повторіть так ще 2 рази.
5. У чаші комбайна змішайте борошно, розпушувач, сіль, 6 столових ложок олії.
6. Влийте молоко і змішайте тісто до утворення гладкої консистенції.
7. Викладіть тісто на стільницю, присипану борошно.
8. Розкачайте тісто в пласт близько 1 см в товщину. Склянкою виріжте круглі форми.
9. Кожен кружечок розкачайте ще.
10. Викладіть на кожен кружечок трохи начинки (1-2 столові ложки).
11. Змішайте яйце з водою і змастіть краю, складіть тісто так, щоб начинка виявилася усередині.
12. Викладіть пиріжки на деко, посипаний борошном.
13. Запікайте пиріжки в розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин.