Кекси з яблучною начинкою
(покроковий рецепт з фото)
Випічка з яблуками представлена в багатьох кухнях світу. Ці плоди ідеально поєднуються з різними видами тіста і іншими доповненнями. Вам залишається лише вибрати відповідний рецепт, наприклад, мій.
Цьому варіанту будуть раді ті, хто прагне до здорового харчування, так як використовується не пшеничне борошно, а рисова. Відповідно глютену немає. І якщо вас це зацікавило, то прочитайте, як приготувати кекси з яблучною начинкою. А нагорі будуть збиті вершки. На дитячому святі випічка розійдеться на ура.
- Маргарин - 40 грам
- Цукор - 90 грам(75 г в тісто, 15 г до яблук)
- Ванільний екстракт - 0, 5 чайних ложки
- Яйце - 1 штука
- Крем nezhirnaya - 75 грам
- Борошно рисове - 75 грам
- Крохмаль кукурудзяний - 45 грам(8 г в яблука, 37 г в тісто)
- Ксантанова камедь - 0, 5 чайних ложки
- Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Обкладинка - 1 щіпка
- Яблуко - 1-2 штук
- Вода - 75 мілілітрів
- Збиті вершки - За смаком
Почніть збивати цукор з м'яким маргарином. Потім додайте яйце, сметану і ванільний екстракт.
В іншій мисці змішайте сіль з борошном, содою, камеддю, розпушувачем і крохмалем. Змішайте цю суміш зі сметаною. Викладіть тісто в формочки для запікання, заповнивши їх на 2/3 обсягу.
Запікайте кекси при 180 градусах в духовці протягом 20-25 хвилин.
Поки бісквіт остигає, займіться начинкою. Яблука помийте і очистіть. Дрібно наріжте їх. Змішайте шматочки з водою, цукром, крохмалем і корицею в сотейнику.
Гасіть яблука на середньому вогні 3-5 хвилин, поки вони не стануть м'якими.
У кексах зверху зробіть невеликий отвір. Покладіть в нього яблучну начинку, закрийте його кришкою з тіста.
Прикрасьте кекси збитими вершками. Приємного чаювання!