Французькі крепи з яблучною начинкою
(покроковий рецепт з фото)
З французького крепи - це означає млинці. Млинці самі по собі виходять дуже ніжними. Яблучна начинка їх доповнює і дуже вдало.
Кількість порцій: 5-6
- Борошно - 80 грам
- Яйця - 3 штуки
- Молоко - 350 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 1 Чайна ложка (плюс 100 г в начинку)
- Вершкове масло - 60 грам (плюс 60 г в начинку)
- Яблука - 750 грам (начинка)
- Бренді або коньяк - 60 мілілітрів (начинка)
1. Для начинки яблука очистити від шкірки і видалити серцевину. Яблука потрібно нарізати дрібними кубиками. У глибокій сковороді розтопити масло і покласти туди яблука. Насипати цукор і перемішати. На невеликому вогні гасити яблука 10 хвилин. Після цього збільшити вогонь і смажити, щоб яблука почали карамелізуватися. Прибрати сковорідку з вогню і налити в яблука бренді. Все перемішати і відкласти, щоб начинка охолонула.
2. Для млинців. У просіяне борошно додати сіль і цукор. Молоко вливати тонкою цівкою, постійно помішуючи тісто. Додати в тісто яйця і розтоплене масло. Тепер все треба збити до однорідного стану.
3. З отримав тесту випекти млинці. Покласти їх в окрему тарілку і закрити кришкою. На кожен млинець покласти начинку і згорнути рулетиком.
4. Наші французькі крепи готові, можна подавати їх до столу. Крепи можна прикрасити начинкою.