Кошики з яблучною начинкою
(покроковий рецепт з фото)
Хочете побалувати себе солоденьким і не знаєте, що спекти? Вашій увазі пропоную дуже класну ідею, як приготувати кошики з яблучною начинкою і цукрово-коричної крихтою. Нереально смачно!
Тісто можна використовувати не тільки пісочне, але і готове листкове, буде теж дуже класно. Перед подачею можна зробити ще часточки яблука в карамелі і прикрасити кошички. З кулькою морозива буде по-справжньому казковий десерт. Любителям поєднання яблук і кориці обов'язково раджу спробувати!
- Пісочне тісто - 500 грам
- Вершкове масло - 3 чайних ложки
- Цукор - 2.5 Ст. Ложки
- Обкладинка - За смаком (і мускатний горіх)
- Яблуко - 3-4 штук
- Борошно - 1 Склянка (крихта)
- Коричневий цукор - 3/4 склянки (крихта)
- Вершкове масло - 50 грам (крихта)
- Обкладинка - 1 Чайна ложка (крихта)
- Яблуко - 1 штука (для подачі)
- Вершкове масло - 1.5 Ст. Ложки (для подачі)
- Цукор - 1 Ст. Ложка (для подачі)
- Обкладинка - 1/2 чайних ложки (для подачі)
1. Яблука очистіть і наріжте невеликими кубиками. Викладіть на сковороду з вершковим маслом.
2. Додайте цукор, корицю і мускатний горіх. Перемішайте і млоїте хвилин 8-10 до м'якості. Зніміть з вогню, остудіть.
3. Розкачайте пласт тіста і виріжте невеликі кружечки.
4. Викладіть тісто в формочки для кексів. Приготуйте крихту, з'єднавши борошно, коричневий цукор, розтоплене вершкове масло і корицю.
5. Наповніть кошички яблуками і присипте крихтою. Надішліть в розігріту до 200 градусів духовку на 10 хвилин. Після знизьте температуру до 180 градусів і запікайте ще хвилин 7-12 до румяности.
6. Ось такі кошики з яблучною начинкою в домашніх умовах вийшли.
7. Для подачі наріжте тонкими скибочками яблуко, викладіть на сковороду з маслом, цукром і корицею. Томіть кілька хвилин, акуратно перемішуючи.
8. Викладіть 1-2 скибочки яблука на кошики, за бажанням доповніть морозивом, подавайте до столу.
Смачного!
Смачного!