Пиріжки з начинкою в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Аромат домашньої випічки вабить не тільки дітей, але і дорослих. Дозвольте собі насолодитися цим задоволенням, взявши на замітку простий рецепт пиріжків з начинкою в духовці.
Це досить класичний рецепт пиріжків з начинкою в духовці, який обов'язково повинен бути у вашій кулінарній книзі. Ніжне тісто, дуже повітряне і смачне, в поєднанні з улюбленими фруктами або будь-який інший начинкою - це неймовірне ласощі.
- Дріжджі - 30 грам
- Борошно - 1 кілограм
- Вершкове масло - 200 грам
- Яйце - 2 штуки
- Молоко - 350 мілілітрів
- Цукор - 150-200 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Яблуко - 4-6 штук
1. У невеликій кількості теплого молока або води розчинити дріжджі. Додати цукор і пару ложок борошна. Залишити хвилин на 15.
2. Яйця вбити в невелику мисочку і збити з цукром.
3. Вершкове масло (в рецепт приготування пиріжків з начинкою в духовці можна також використовувати хороший маргарин) розтопити, потім остудити і з'єднати з яйцями.
4. Дріжджі повинні почати працювати і на поверхні утворитися бульбашки.
5. Опару з'єднати з яєчною масою і як слід перемішати.
6. Поступово всипати борошно, просіяне з сіллю і розпушувачем, замішуючи тісто.
7. Накрити тісто рушником і залишити на 40 хвилин. Після трохи обмять і дати підійти ще разок. Після цього можна приступати до основного процесу.
8. Відрізаючи невеликі шматочки тіста, сформувати з них коржики.
9. В цей простий рецепт пиріжків з начинкою в духовці використовується терте яблуко з цукром. Також можна додати дрібку кориці для аромату. При бажанні можна взяти свіжі або консервовані ягоди, мак і все, що є в холодильнику.
10. Заліпити краї і викласти пиріжки на деко, змастивши його олією або застеливши пергаментом. Відправити їх в розігріту духовку. Коли пиріжки з начинкою в духовці в домашніх умовах стануть рум'яними, їх потрібно акуратно дістати і змастити цукровим сиропом, щоб надати блиску.