Пиріжки «Меттерних»
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт родом з традиційної австрійської кухні. Відкриті пиріжки з начинкою з зеленої цибулі, шинки і яйця. Іноді в пиріжки додають рис, але я обійшовся без нього. Спробуйте, пиріжки - супер!
Перед вами простий рецепт приготування пиріжків "меттерніх" . У класичному рецепті використовується відварений рис, я замінив його шинкою (вибачте? вегетаріанці), вийшло навіть краще! Ці ж пиріжки іноді подаються до столу разом з традиційним австрійським супом, так би язикати - разом смачніше!
Гарного вам дня!
- Борошно пшеничне - 250 грам
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Дріжджі - 7 грам
- Вода - 150 грам
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Цибуля зелена - 1 штука (пучок)
- Яйця - 5 штук
- Шинка - 150 грам
Приготуємо тісто. У просіяне борошно додайте цукор, сіль і порізане шматочками вершкове масло. Перемішайте, в серединці зробіть поглиблення і додайте туди дріжджі і воду. Замішуємо тісто, залишаємо його під плівкою на 30 хвилин.
Підготуйте інгредієнти для начінкі.Яйця відваріть в круту.
Натріть яйця і шинку на тертці, цибулю дрібно наріжте. Перемішайте інгредієнти і посоліть за смаком.
Розділіть тісто на кілька рівних частин. Розкачайте кожну частину в коржик. Зробіть невеликі бортики по краях коржів і залиште їх під плівкою на 30 хвилин.
Через 30 хвилин кладемо в коржі начинку, змащуємо їх яйцем і відправляємо в духовку на деко, застелений папером для випічки. Випікайте 30 хвилин, температура 200 градусів.
Смачного!