Пиріжки «Burekas»
(покроковий рецепт з фото)
Patty "бурекас" - відмінний варіант швидкого і ситного перекусу, приготованого з пісочно-листкового тіста. Такі пиріжки - традиційна турецька і ізраїльська випічка, схожа на російські пиріжки.
Patty "бурекас" схожі на російські пиріжки, але робляться зазвичай з листкового тіста і випікають завжди в печі. Особливо популярний цей вид випічки в Ізраїлі. Такі пиріжки можна приготувати з сирною, овочевий або грибною начинкою, а подавати їх можна з йогуртом або томатним соусом. Подивіться, як приготувати пиріжки "бурекас", вони відмінно підходять в якості перекусу на роботі, а завдяки сиру вони виходять ситними і дуже смачними.
- Борошно - 500 грам
- Оливкова олія - 100 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Бринза - 180 грам
- Сир - 180 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
- Вода - 120 мілілітрів
- Перець чорний мелений - За смаком
- Жовток - 1 штука
- Курине яйце - 1 штука
- Насіння кунжуту - 1-2 Ст. Ложок
2. Замісити еластичне тісто, загорніть його в плівку і відправте в холодильник на 30 хвилин. Тісто розкачати в тонкий пласт товщиною 3-4 мм і виріжте з нього кружечки діаметром 10 см.
4. Викладіть пиріжки на застелений пергаментним папером деко, змастіть злегка збитим яйцем і посипте кунжутом. Випікайте в розігрітій до 190 градусів духовці 25-30 хвилин. Смачного!