Пиріжки «Burekas»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 7-9
Час приготування: 1 г. 30 хв.
Patty "Бурекас" - відмінний варіант швидкого і ситного перекусу, приготованого з пісочно-листкового тіста. Такі пиріжки - традиційна турецька і ізраїльська випічка, схожа на російські пиріжки.
Опис приготування:
Patty "Бурекас" схожі на російські пиріжки, але робляться зазвичай з листкового тіста і випікають завжди в печі. Особливо популярний цей вид випічки в Ізраїлі. Такі пиріжки можна приготувати з сирною, овочевий або грибною начинкою, а подавати їх можна з йогуртом або томатним соусом. Подивіться, як приготувати пиріжки"Бурекас" , вони відмінно підходять в якості перекусу на роботі, а завдяки сиру вони виходять ситними і дуже смачними.
- Борошно - 500 грам
- Оливкова олія - 100 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Бринза - 180 грам
- Сир - 180 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
- Вода - 120 мілілітрів
- Перець чорний мелений - За смаком
- Жовток - 1 штука
- Курине яйце - 1 штука
- Насіння кунжуту - 1-2 Ст. Ложок
1. Просіяне борошно змішайте з сіллю і розпушувачем. Додайте м'яке вершкове масло і перетріть масу в крихту. Холодну воду добре змішайте з оливковою олією і додайте до борошна.
2. Замісити еластичне тісто, загорніть його в плівку і відправте в холодильник на 30 хвилин. Тісто розкачати в тонкий пласт товщиною 3-4 мм і виріжте з нього кружечки діаметром 10 см.
3. Бринзу розімніть виделкою і змішайте з добре віджатим сиром, жовтком, перцем. Якщо суміш виходить занадто вологою, додайте панірувальні сухарі або манну крупу. На середину кожного кружечка викладіть начинку і сформуйте пиріжки.
4. Викладіть пиріжки на застелений пергаментним папером деко, змастіть злегка збитим яйцем і посипте кунжутом. Випікайте в розігрітій до 190 градусів духовці 25-30 хвилин. Смачного!