Рецепт Пиріг зі шпротами фото

Пиріг зі шпротами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Риба та морепродукти , Листкове тісто , Шпроти
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Новий рік
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 35 хв.

Набридли пироги з грибами і м'ясом? Шукаєте оригінальний і простий рецепт несолодкого пирога? Тоді ви прийшли за адресою! рецепт, як приготувати пиріг зі шпротами, вам обов'язково сподобається.

Опис приготування:

Пиріг зі шпротами можна готувати з дріжджового тіста, але мені найбільше подобається варіант з листкового дріжджового. В такому випадку пиріг можна оригінально прикрасити в формі рибки, це додасть страві оригінальності. Пиріг зі шпротами з листкового тіста виходить дуже смачним, тісто не перебиває смак шпрот, а лише доповнює і злегка розбавляє його. Любителям шпрот обов'язково сподобається такий пиріг. Приготуйте його, щоб взяти з собою на прогулянку в парк чи просто перекусити будинку.

  • Листкове бездріжджове тісто - 250 грам
  • Шпроти - 200 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Кунжут - 1 Ст. Ложка
пиріг зі шпротами - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Листкове тісто я взяла готове, але ви можете приготувати його і самі, на цьому сайті є багато рецептів, як зробити листкове тісто своїми руками.
пиріг зі шпротами - фото крок 2
Лист листкового тіста злегка розморозити, щоб його можна було розкатати. Викладіть його на робочу поверхню, присипану борошном і розкачайте в тонкий пласт (товщина близько 2-3 мм).
пиріг зі шпротами - фото крок 3
Викладіть шпроти посередині, по обидва боки на тесті зробіть надрізи, як показано на фото.
пиріг зі шпротами - фото крок 4
Підверніть тісто, як би заплітаючи косу.
пиріг зі шпротами - фото крок 5
Перекладіть пиріг на деко. Змастіть його збитим яйцем і присипте кунжутом. Запікайте пиріг в духовці 20 хвилин (температура 180 градусів).
пиріг зі шпротами - фото крок 6
Пиріг зі шпротами готовий. Він вийшов дуже апетитним і неймовірно смачним! Подавайте його теплим, прикрасивши зеленню. Їжте із задоволенням!

Схожі рецепти