Пиріг зі шпротами
(покроковий рецепт з фото)
Набридли пироги з грибами і м'ясом? Шукаєте оригінальний і простий рецепт несолодкого пирога? Тоді ви прийшли за адресою! рецепт, як приготувати пиріг зі шпротами, вам обов'язково сподобається.
Пиріг зі шпротами можна готувати з дріжджового тіста, але мені найбільше подобається варіант з листкового дріжджового. В такому випадку пиріг можна оригінально прикрасити в формі рибки, це додасть страві оригінальності. Пиріг зі шпротами з листкового тіста виходить дуже смачним, тісто не перебиває смак шпрот, а лише доповнює і злегка розбавляє його. Любителям шпрот обов'язково сподобається такий пиріг. Приготуйте його, щоб взяти з собою на прогулянку в парк чи просто перекусити будинку.
- Листкове бездріжджове тісто - 250 грам
- Шпроти - 200 грам
- Яйце - 1 штука
- Кунжут - 1 Ст. Ложка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Листкове тісто я взяла готове, але ви можете приготувати його і самі, на цьому сайті є багато рецептів, як зробити листкове тісто своїми руками.
Лист листкового тіста злегка розморозити, щоб його можна було розкатати. Викладіть його на робочу поверхню, присипану борошном і розкачайте в тонкий пласт (товщина близько 2-3 мм).
Викладіть шпроти посередині, по обидва боки на тесті зробіть надрізи, як показано на фото.
Підверніть тісто, як би заплітаючи косу.
Перекладіть пиріг на деко. Змастіть його збитим яйцем і присипте кунжутом. Запікайте пиріг в духовці 20 хвилин (температура 180 градусів).
Пиріг зі шпротами готовий. Він вийшов дуже апетитним і неймовірно смачним! Подавайте його теплим, прикрасивши зеленню. Їжте із задоволенням!