Рецепт Пиріг з яблуками і вершковим сиром фото

Пиріг з яблуками і вершковим сиром
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Тісто, Молочні продукти, Фрукти, Вершковий сир, Сир, Яблука, Здобне дрожевое тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка, Солодке, Пироги

Смачний пиріг з сиром і яблуками має хрустку скоринку з ніжною і делікатною начинкою. Якщо хочете самі зробити такий, записуйте рецепт, як приготувати пиріг з яблуками і вершковим сиром.

Пиріг трохи нагадує популярний чізкейк, тому і подавати його варто тільки після охолодження, а краще і зовсім відправити його в холодильник на кілька годин. Яблука можна використовувати червоні або зелені, кислі або солодкі. Вершкову начинку (з вершкового сиру) можна зробити солодку, якщо яблука попалися кислі або нейтральну, щоб зберегти смак.

  • Борошно - 1 Склянка
  • Цукор - 1/4 склянки
  • Сухі швидкодіючі дріжджі - 2 чайних ложки (з гіркою)
  • Сіль - 1 щіпка
  • Кефір - 0, 5 склянки
  • Вершкове масло - 6 Ст. Ложок
  • Екстракт ванілі - 2 чайних ложки
  • Зелені яблука - 2 штуки
  • Лимонний сік - 2 чайних ложки
  • Мед - 1 Ст. Ложка
  • Марципан - 85 грам
  • Вершковий сир - 225 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Цедра лимону - 0, 5 чайних ложки
  • Цукрова пудра - 1/3 склянки
пиріг з яблуками і вершковим сиром - фото крок 1
1. Змішайте дріжджі, цукор, сіль, ½ склянки борошна в мисці з допомогою міксера, відкладіть миску в сторону. Розтопити вершкове масло, додайте в нього яєчний жовток і збивайте, в іншій ємності змішайте яєчний білок і кефір, після цього з'єднайте обидві рідини в мисці і ретельно перемішайте, додайте 1 чайну ложку екстракту ванілі і знову перемішайте. З'єднайте борошняну суміш з кефіру.
пиріг з яблуками і вершковим сиром - фото крок 2
2. Встановіть насадку гачок на міксері і на повільній швидкості всипати по 1 столовій ложці ½ склянки борошна. Вимішуйте, поки тісто не стане м'яким і не перестане прилипати до стінок, після цього включіть на міксері середню швидкість і замішують ще 7 хвилин, поки поверхня тіста не стане гладкою. Накрийте тісто кришкою і дайте йому піднятися в теплому місці протягом 2 годин.
пиріг з яблуками і вершковим сиром - фото крок 3
3. Змастіть круглу форму маслом і розітріть за допомогою пензлика. Викладіть тісто у форму, сформуйте бортики. Помийте і почистіть від шкірки яблука, наріжте їх тонкими часточками, потім змішайте з лимонним соком, медом і викладіть у форму.
пиріг з яблуками і вершковим сиром - фото крок 4
4. Марципан наріжте тонкими скибочками і викладіть поверх яблучного шару.
пиріг з яблуками і вершковим сиром - фото крок 5
5. Змішайте вершковий сир з цукровою пудрою, залишилися екстрактом ванілі, лимонною цедрою, збийте все блендером. Вилийте отриману начинку поверх марципану і, повертаючи форму, розповсюдьте її по всій поверхні.
пиріг з яблуками і вершковим сиром - фото крок 6
6. Залиште форму на 20 хвилин, потім відправте в розігріту до 160-170 градусів духовку на 40 хвилин.
пиріг з яблуками і вершковим сиром - фото крок 7
7. Готовий пиріг остудіть перед подачею на стіл, потім або насолоджуйтеся їм відразу або надішліть в холодильник.

Схожі рецепти