Пиріг з яблуками і вершковим сиром
(покроковий рецепт з фото)
Смачний пиріг з сиром і яблуками має хрустку скоринку з ніжною і делікатною начинкою. Якщо хочете самі зробити такий, записуйте рецепт, як приготувати пиріг з яблуками і вершковим сиром.
Пиріг трохи нагадує популярний чізкейк, тому і подавати його варто тільки після охолодження, а краще і зовсім відправити його в холодильник на кілька годин. Яблука можна використовувати червоні або зелені, кислі або солодкі. Вершкову начинку (з вершкового сиру) можна зробити солодку, якщо яблука попалися кислі або нейтральну, щоб зберегти смак.
- Борошно - 1 Склянка
- Цукор - 1/4 склянки
- Сухі швидкодіючі дріжджі - 2 чайних ложки (з гіркою)
- Сіль - 1 щіпка
- Кефір - 0, 5 склянки
- Вершкове масло - 6 Ст. Ложок
- Екстракт ванілі - 2 чайних ложки
- Зелені яблука - 2 штуки
- Лимонний сік - 2 чайних ложки
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Марципан - 85 грам
- Вершковий сир - 225 грам
- Яйце - 1 штука
- Цедра лимону - 0, 5 чайних ложки
- Цукрова пудра - 1/3 склянки
1. Змішайте дріжджі, цукор, сіль, ½ склянки борошна в мисці з допомогою міксера, відкладіть миску в сторону. Розтопити вершкове масло, додайте в нього яєчний жовток і збивайте, в іншій ємності змішайте яєчний білок і кефір, після цього з'єднайте обидві рідини в мисці і ретельно перемішайте, додайте 1 чайну ложку екстракту ванілі і знову перемішайте. З'єднайте борошняну суміш з кефіру.
2. Встановіть насадку гачок на міксері і на повільній швидкості всипати по 1 столовій ложці ½ склянки борошна. Вимішуйте, поки тісто не стане м'яким і не перестане прилипати до стінок, після цього включіть на міксері середню швидкість і замішують ще 7 хвилин, поки поверхня тіста не стане гладкою. Накрийте тісто кришкою і дайте йому піднятися в теплому місці протягом 2 годин.
3. Змастіть круглу форму маслом і розітріть за допомогою пензлика. Викладіть тісто у форму, сформуйте бортики. Помийте і почистіть від шкірки яблука, наріжте їх тонкими часточками, потім змішайте з лимонним соком, медом і викладіть у форму.
4. Марципан наріжте тонкими скибочками і викладіть поверх яблучного шару.
5. Змішайте вершковий сир з цукровою пудрою, залишилися екстрактом ванілі, лимонною цедрою, збийте все блендером. Вилийте отриману начинку поверх марципану і, повертаючи форму, розповсюдьте її по всій поверхні.
6. Залиште форму на 20 хвилин, потім відправте в розігріту до 160-170 градусів духовку на 40 хвилин.
7. Готовий пиріг остудіть перед подачею на стіл, потім або насолоджуйтеся їм відразу або надішліть в холодильник.