Пиріг з спагетті під сиром
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні хочу запропонувати вам рецепт, як приготувати пиріг з спагетті під сиром, який послужить прекрасним обідом для всієї родини. Рецепт дуже простий, а страва виходить смачним і ситним. Пробуйте!
Пиріг з спагетті під сиром готується майже так само, як би ви готували звичайні спагетті з м'ясним соусом і сиром, тільки тут це все запікається, перетворюючись у смачний пиріг. Таким пирогом можна відмінно пообідати, пригостити нежданих гостей, взяти з собою на прогулянку. Загалом, пиріг з спагетті під сиром буде доречним всюди!
- Spegetti - 150 грам
- Фарш - 350 грам
- Томатний соус - 200 грам
- Яйця - 2 штуки
- Сир твердий - 70 грам
- Цибуля - 1 штука
- Сіль, перець - За смаком

Підготуйте всі інгредієнти. Томатний соус у мене був готовий, але я розповім, як його зробити. У глибокій сковороді пассеруете порізаний кубиками цибулю і часник, поки вони не стануть м'якими. Потім додаєте томатний сік або томатну пасту, розведену водою або бульйоном. Тушіте 10 хвилин до випаровування рідини, потім пюріруете блендером до однорідного стану. От і все, соус готовий, він ідеально підійде до пасти.

Фарш викладіть в сковороду з розігрітим рослинним маслом і смажте на великому вогні, часто помішуючи, щоб фарш злегка підрум'яниться і пустив сік. Потім додайте подрібнену цибулину, сіль і перець, готуйте ще кілька хвилин.

Додайте в сковороду томатний соус, перемішайте, зменшіть вогонь і готуйте 5-7 хвилин.

Приготуйте спагетті по інструкції, зазначеної на упаковці. Потім відкиньте спагетті на друшляк, щоб прибрати зайву рідину.

Готові спагетті змішайте з яйцями, додайте сіль, якщо ви не додавали її в процесі варіння. Гарненько перемішайте отриману суміш.

Перекладіть спагетті в форму для запікання, змащену вершковим маслом.

Зверху викладіть м'ясну начинку і присипте натертим на дрібній тертці сиром. Запікайте в духовці 20-25 хвилин.

Пиріг з спагетті під сиром готовий. Подавайте гарячим, прикрасивши свіжою зеленню.

Їжте із задоволенням!