Пиріг з руколою і рибою в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся з вами рецептом, який розповість, як приготувати пиріг з руколою в духовці. Рукола в страві відведена головна роль, а в поєднанні з рибою і сиром пиріг вийде феєричним!
Рукола володіє гострим і пікантний смак. У поєднанні з рибою запечена рукола виходить дуже смачною. Такий пиріг я роблю на сімейний святковий обід. Шматочків виходить багато і вистачає на всю нашу велику родину. Зверху, завдяки посипаному сиру, пиріг виходить рум'яним і з тягнеться скоринкою, а всередині вас чекатиме ніжна вершкова начинка. Пальчики оближеш!
- Рукола - 65-70 грам
- Форель - 300 грам
- Цибуля зелена - 1 пучок
- Борошно пшеничне - 350-400 грам
- Маргарин - 100 грам
- Цедра лимону - 2-3 Ст. Ложок
- Яйця курячі - 3 штуки
- Молоко - 200 мілілітрів
- Пармезан - 100 грам
- Сіль, перець - За смаком
У зручній великій ємності змішайте просіяне борошно, цедру, сіль і розм'якшений маргарин. Розітріть інгредієнти в однорідну масу.
Підливаючи порційно воду, замісіть еластичне тісто.
Розігрійте духовку до 200 градусів. Розкачайте пласт тіста, викладіть його в змащену маслом форму. Проколіть виделкою пласт тесту в декількох місцях. Поставте форму в розігріту духовку на 10 хвилин.
У злегка запечену форму з тіста розподіліть рибу, порізану на шматочки. Додати сіль, зверху присипте нашаткованою зеленою цибулею.
Поверх цибулі розподіліть рукколу.
В окремій ємності змішайте тертий сир, молоко і злегка збиті яйця. Залийте сумішшю пиріг.
Надішліть пиріг пекти в духовку на 30-35 хвилин.