Пиріг з перцем і капустою
(покроковий рецепт з фото)
Повірте, хоч іноді, але будинок повинен пахнути пирогами. Солодкий аромат здоби, тягуче розпливчастий по кімнатах, затікаючий в куточки, тікає за сусідами - це поема!
Для дріжджових пирогів важливо, щоб закладається начинка була теплою або остигнула повністю. Гаряча начинка вбиває дріжджі, містяться в тесті, і такий пиріг буде погано підніматися.
- Капуста білокачанна - 200 грам
- Борошно - 500 грам
- Яйце - 5 штук(1 яйце для тіста і 4 - для заливки.)
- Вода - 280 мілілітрів
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 150 мілілітрів
- Дріжджі сухі швидкодіючі - 1, 5 чайних ложки
- Болгарський перець - 2 штуки
- Молоко - 150 мілілітрів
Капусту білокачанну наріжте тонко.
На рослинному маслі обсмажте капусту до готовності. В кінці обсмажування додайте трохи солі. Можна покласти спеції за смаком. Я не клала.
У теплій воді розчинити дріжджі. Додайте сіль і цукор. Дайте постояти 20 хвилин. Дріжджі "прокинуться" . Тепер просійте борошно. Влийте воду, vbeyte 1 яйце. Замісити тісто (час вимішування руками - 10-15 хвилин). У процесі вимішування (замісу) влийте в тісто 3 ст. Ложки рослинної олії. Затягніть миску плівкою, і поставте на 1 годину підходити тісто. Тісто підніметься. Тісто слід обмять.
Розкачайте тісто в пласт. Викладіть у форму для запікання.
Викладіть остигнула начинку на пиріг. Розрівняйте.
Збийте яйця з молоком. Додайте трохи солі. Яєчною масою залийте капусту в пирозі. Тепер наріжте болгарський перець, покладіть на свій смак поверх капусти.
Запікайте пиріг в духовці до рум'яної (40 хвилин) при температурі 200 градусів. Подайте до столу, нарізавши на шматочки.