Аджика з морквою і перцем
(покроковий рецепт з фото)
Аджика з морквою і перцем - це не зовсім традиційний варіант приготування однойменного страви, проте виходить дуже здорово! У рецепті присутні яблука, що надає закусці особливий смак!
Із зазначеного в рецепті кількості інгредієнтів виходить 5 літрових банок з аджикою. Готову консервацію найкраще зберігати в прохолодному погребі чи просто в холодильнику. Аджику подають до столу з м'ясними стравами і будь-якими гарнірами. Обов'язково спробуйте приготувати аджику з морквою і перцем в домашніх умовах!
- Помідори - 2, 5 кілограма
- Перець солодкий - 1 кілограм
- Яблука - 1 кілограм(Antonovski)
- Морква - 1 кілограм
- Перець гострий - 5-7 штук
- Часник - 200 грам
- Оцет - 1 Склянка
- Масло рослинне - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка
- Сіль - 0, 25 склянки
Солодкий перець промиваємо, видаляємо насіння і плодоніжки. Нарізаємо великими шматочками.
Гострий перець промийте і видаліть насіння. Акуратно наріжте.
Часник очищаємо.
Морква промийте, очистіть і крупно поріжте.
Помідори промийте і поріжте часточками.
Яблука миємо, нарізаємо шматочками, видаливши насіння.
Пропускаємо все овочі та яблука через м'ясорубку. Перекладаємо отриману масу в каструлю.
Варимо все 1 годину на середньому вогні. Трохи даємо охолонути, потім додаємо цукор, сіль, оцет, рослинне масло і подрібнений часник. Ретельно перемішуємо.
Розкладаємо готову аджику по стерилізованих банках, і закриваємо банки кришками. Смачного!