Рецепт Аджика з морквою і перцем фото

Аджика з морквою і перцем
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Помідор, Морква, Болгарський перець
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід
Заготовки, Аджика

Аджика з морквою і перцем - це не зовсім традиційний варіант приготування однойменного страви, проте виходить дуже здорово! У рецепті присутні яблука, що надає закусці особливий смак!

Із зазначеного в рецепті кількості інгредієнтів виходить 5 літрових банок з аджикою. Готову консервацію найкраще зберігати в прохолодному погребі чи просто в холодильнику. Аджику подають до столу з м'ясними стравами і будь-якими гарнірами. Обов'язково спробуйте приготувати аджику з морквою і перцем в домашніх умовах!

  • Помідори - 2, 5 кілограма
  • Перець солодкий - 1 кілограм
  • Яблука - 1 кілограм(Antonovski)
  • Морква - 1 кілограм
  • Перець гострий - 5-7 штук
  • Часник - 200 грам
  • Оцет - 1 Склянка
  • Масло рослинне - 1 Склянка
  • Цукор - 1 Склянка
  • Сіль - 0, 25 склянки
аджика з морквою і перцем - фото крок 1
Солодкий перець промиваємо, видаляємо насіння і плодоніжки. Нарізаємо великими шматочками.
аджика з морквою і перцем - фото крок 2
Гострий перець промийте і видаліть насіння. Акуратно наріжте.
аджика з морквою і перцем - фото крок 3
Часник очищаємо.
аджика з морквою і перцем - фото крок 4
Морква промийте, очистіть і крупно поріжте.
аджика з морквою і перцем - фото крок 5
Помідори промийте і поріжте часточками.
аджика з морквою і перцем - фото крок 6
Яблука миємо, нарізаємо шматочками, видаливши насіння.
аджика з морквою і перцем - фото крок 7
Пропускаємо все овочі та яблука через м'ясорубку. Перекладаємо отриману масу в каструлю.
аджика з морквою і перцем - фото крок 8
Варимо все 1 годину на середньому вогні. Трохи даємо охолонути, потім додаємо цукор, сіль, оцет, рослинне масло і подрібнений часник. Ретельно перемішуємо.
аджика з морквою і перцем - фото крок 9
Розкладаємо готову аджику по стерилізованих банках, і закриваємо банки кришками. Смачного!

Схожі рецепти