Аджика з морквою на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачна і дуже корисна, думаю, вам варто приготувати таку аджику з морквою на зиму в домашніх умовах! Робиться це дуже просто, більше години у вас не відніме. А ось взимку дуже порадує!
Такий рецепт приготування аджики з морквою на зиму мені дуже сподобався, тому що болгарський перець я не особливо жалую, він мені здається безглуздим в аджике, адже при подрібненні від нього залишається пшик! А ось морква, як би це сказати, додає густоти, та й кількості готової аджики. Так що і багато її вийде і не так дорого, як в традиційному варіанті. Так що розповім, як зробити аджику з морквою на зиму. Спробуйте!
- Помідори - 15 штук
- Морква - 10 штук
- Солодкий перець - 3 штуки
- Перець чилі - 1 штука
- Цибуля - 5 штук
- Часник - 1 штука
- Олія - 1 Склянка
- Сіль - 50 грам
- Цукор - 75 грам
- Оцет 9 % - 1 Ст. Ложка
Помідори, морква і перці подрібнюємо через м'ясорубку або в блендері. Розміщуємо на плиту, і на маленькому вогні тримаємо півгодини.
Тепер додамо цукор, сіль, подрібнений часник, рослинне масло і оцет. Перемішаємо, ще раз доводимо до кипіння.
Як тільки закипить - відправляємо суміш у підготовлені стерильні баночки, і закочує на зиму. Зберігаємо до охолодження в теплому місці в перевернутому вигляді, а потім - в холодильнику або погребі.
Бажаю вам успіху!