Аджика з морквою і яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Люблю експериментувати з різними соусами до м'ясних страв. Сьогодні дізнаємося, як приготувати смачну гостру аджику з морквою і яблуками. Її люблять у моїй родині всі без винятку! Але не переешьте!
Беремо сонячні помідори для соковитості і солодощі, яблуко для ніжності і кислинки, пекучий перець і часник для гостроти - і отримуємо смачний, гострий і ароматний соус. Таку аджику можна подавати до перших і других страв. Готуйте з задоволенням!
- Помідор - 1 кілограм
- Перець солодкий - 500 грам
- Морква - 250 грам
- Часник - 100 грам
- Яблуко кисле - 250 грам
- Перець пекучий - 50 грам
- Масло рослинне - 50 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка (з верхом)
- Перець чорний мелений - За смаком
Підготуйте овочі та яблука.
Помийте і очистіть овочі, наріжте їх великими шматками. Перекрутіть через м'ясорубку. Спочатку прокручуємо томат.
Потім - перець болгарський і перець пекучий.
Після перчиком перекручуємо морква, часник і яблука.
Додайте сіль, цукор, рослинне масло і перець чорний. Перемішайте, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть 2 годину, періодично помішуючи.
Потім розкладіть по стерильним банкам і закатати кришками. Вихід готової аджики - 1, 2 L. Зберігайте в прохолодному місці.