Аджика з кабачків з яблуками на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Таку аджику з кабачків з яблуками на зиму в домашніх умовах я б рекомендувала приготувати тим, кому звичний смак аджики вже приївся або ж здається занадто різким. Така аджика дуже ніжна!
Впевнена, такий простий рецепт аджики з кабачків з яблуками на зиму вам сподобається. Якраз для тих, хто любить не сильно пекучу аджику. Тут перцю не так багато, але зате відчувається в готовій страві і смак кабачків, і легкі кислі нотки яблук. Словом, дуже мені ця закуска полюбилася, і я вам зараз теж розповім, як зробити аджику з кабачків з яблуками на зиму!
- Кабачки - 2.5 кілограма
- Перець солодкий - 0.5 кілограма
- Яблука - 0.5 кілограма
- Морква - 0.5 кілограма
- Часник - 100 грам
- Перець гострий - 200 грам
- Сіль - 50 грам
- Цукор - 70 грам
- Масло рослинне - 250 мілілітрів
- Оцет - 100 мілілітрів
- Зелень - За смаком
1. Кабачки, перець солодкий, перець гіркий, яблука та моркву пропускаємо через блендер або м'ясорубку. Змішаємо до однорідності. Банки, до речі, заздалегідь простерилизуйте.
2. Овочеву суміш на середньому вогні доводимо до кипіння, і варимо ще годину, постійно помішуючи. Потім додамо зелень і часник, варимо ще 10 хвилин.
3. Через 10-15 хвилин додамо сіль, цукор, оцет, перемішаємо, ще раз доводимо до кипіння. Наповнюємо наші підготовлені банки гарячої аджикою, закриваємо стерильними кришками.
4. Готово! Зберігаємо в перевернутому стані в ковдрі до повного охолодження, а потім - в погребі чи холодильнику. Хай щастить!