Аджика з кабачків на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачна закуска в холодну пору року. Крім цього, аджика з кабачків на зиму в домашніх умовах стане відмінним доповненням до будь-якого гарніру і других страв.
Готується аджика відносно швидко. Якщо у вас є електром'ясорубка, то проблеми зовсім не буде. Всі овочі перекручуються за лічені хвилини, гасяться і відправляються по банках. Закуска відмінно підійде в якості доповнення до будь-якого другого блюда.
- Кабачки - 3 кілограма
- Морква - 500 грам
- Перець солодкий - 500 грам
- Часник - 10 зубчиків
- Помідори - 1, 5 кілограма
- Червоний перець - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 100 грам
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 200 грам
1. Підготуйте все овочі: ретельно промийте їх і висушіть. Готувати аджику з кабачків на зиму в домашніх умовах зовсім не складно.
2. Я перетирала всі овочі на м'ясорубці. Насамперед приступите до помідорів. Томати слід гарненько перекрутити в ємність з високими бортами.
3. Очистіть кабачки від шкіри і також пропустіть через м'ясорубку. Наступний на черзі буде солодкий перець, а потім вже морква. В кінці видавіть часник і додайте до одержаної маси. Об'єднавши всі інгредієнти до них можна додати цукор.
4. Додавши цукор, сіль, цукор і масло поставте ікру варитися на повільний вогонь. Я варила ікру близько сорока хвилин постійно помішуючи, щоб не пригоріла. Краще для цих цілей брати посуд з товстим дном. В кінці варіння додайте червоний перець і протушкувати ще близько 10 хвилин.
5. Тепер можна перекласти аджику в підготовлені заздалегідь банки і закатати. Стерилізувати банки і кришки перед цією процедурою слід ретельно. От і все, аджика з кабачків на зиму в домашніх умовах готова!