Аджика з кабачків з помідорами
(покроковий рецепт з фото)
Сучасні господині часто використовують кабачки для приготування багатьох страв. Особливо популярною, останнім часом, стала аджика, приготована на основі м'якоті кабачка.
Приготування аджики в нашій країні не має нічого спільного з традиційним абхазьким рецептом. Гострий смак - це те, що об'єднує ці два абсолютно різні страви, мають однакові назви. Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом, як приготувати аджику з кабачків з помідорами. Це досить просте в приготуванні блюдо порадує своїм неперевершеним смаком вас і ваших рідних. Завдяки гострим приправ виходить властивий аджике пекучий смак, а мелений кабачок надає м'яку і ніжну структуру цього соусу. Подавати аджику можете до страв з м'яса, рису, відварного картоплі або макаронів. Приготуйте і ви такий варіант всіма улюбленого соусу.
- Кабачки - 1, 5 кілограма
- Помідори - 3-4 штук
- Перець пекучий - 1 штука
- Часник - 1 штука (головка)
- Олія соняшникова - 50 мілілітрів
- Сіль - 1, 5 Ст. Ложки
- Оцет 9% - 2 Ст. Ложки
- Перець духмяний мелений - 2 щіпки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Добре промийте всі овочі під проточною водою.
Кабачки очистіть від шкірки і пропустіть через м'ясорубку і дайте їм трохи постояти, щоб пустили сік. Помідори надріжте навхрест, обдайте окропом і зніміть шкірку. Їх також подрібніть в м'ясорубці. З'єднайте всі, додайте сіль і перець, добре перемішайте.
У каструлю з товстим дном влийте олію і розжарите його. Висипати підготовлену суміш овочів і тушкуйте 40 хвилин, періодично помішуючи. Потім додайте перемелений пекучий перець, пропущений через прес, часник і готуйте ще 10 хвилин. В кінці влийте оцет, розбавивши його в 100 мл води. Проваріть ще 5 хвилин.
Аджика з кабачків з помідорами готова! Дайте їй настоятися кілька днів в холодильнику для придбання насиченого смаку і аромату. Смачного!