Рецепт Аджика з кабачків з помідорами фото

Аджика з кабачків з помідорами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Кабачок
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, Корисний обід, Легка вечеря, Святковий обід
Заготовки, Аджика

Сучасні господині часто використовують кабачки для приготування багатьох страв. Особливо популярною, останнім часом, стала аджика, приготована на основі м'якоті кабачка.

Приготування аджики в нашій країні не має нічого спільного з традиційним абхазьким рецептом. Гострий смак - це те, що об'єднує ці два абсолютно різні страви, мають однакові назви. Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом, як приготувати аджику з кабачків з помідорами. Це досить просте в приготуванні блюдо порадує своїм неперевершеним смаком вас і ваших рідних. Завдяки гострим приправ виходить властивий аджике пекучий смак, а мелений кабачок надає м'яку і ніжну структуру цього соусу. Подавати аджику можете до страв з м'яса, рису, відварного картоплі або макаронів. Приготуйте і ви такий варіант всіма улюбленого соусу.

  • Кабачки - 1, 5 кілограма
  • Помідори - 3-4 штук
  • Перець пекучий - 1 штука
  • Часник - 1 штука (головка)
  • Олія соняшникова - 50 мілілітрів
  • Сіль - 1, 5 Ст. Ложки
  • Оцет 9% - 2 Ст. Ложки
  • Перець духмяний мелений - 2 щіпки
аджика з кабачків з помідорами - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Добре промийте всі овочі під проточною водою.
аджика з кабачків з помідорами - фото крок 2
Кабачки очистіть від шкірки і пропустіть через м'ясорубку і дайте їм трохи постояти, щоб пустили сік. Помідори надріжте навхрест, обдайте окропом і зніміть шкірку. Їх також подрібніть в м'ясорубці. З'єднайте всі, додайте сіль і перець, добре перемішайте.
аджика з кабачків з помідорами - фото крок 3
У каструлю з товстим дном влийте олію і розжарите його. Висипати підготовлену суміш овочів і тушкуйте 40 хвилин, періодично помішуючи. Потім додайте перемелений пекучий перець, пропущений через прес, часник і готуйте ще 10 хвилин. В кінці влийте оцет, розбавивши його в 100 мл води. Проваріть ще 5 хвилин.
аджика з кабачків з помідорами - фото крок 4
Аджика з кабачків з помідорами готова! Дайте їй настоятися кілька днів в холодильнику для придбання насиченого смаку і аромату. Смачного!

Схожі рецепти