Аджика домашня з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Сподіваюся, вам сподобається цей нескладний варіант приготування домашньої аджики з яблуками. Ароматна, пікантна і дуже смачна закуска порадує вас і ваших близьких в будь-який час року!
Цей досить простий рецепт аджики домашньої з яблуками обов'язково варто взяти на замітку любителям пекучих соусів. Плюс її в тому, що гостроту можна варіювати за смаком, а яблука додадуть не тільки цікаву смакову нотку, але і аромат.
- Морква - 2 штуки (великі)
- Яблука - 5 штук
- Солодкий перець - 3-4 штук
- Помідори - 2.5 кілограма
- Часник - 150 грам
- Гострий перець - 100-150 грам
- Сіль - 1 Ст. Ложка
1. Для початку необхідно як слід вимити й обсушити всі інгредієнти. Насамперед морква очистіть і подрібніть за допомогою блендера, м'ясорубки або терки.
2. Яблука використовувати найкраще кислі і щільні. При бажанні шкірку можна очистити. Подрібніть яблука так само, як і морква. Використовуйте не менше 5 середніх штук, щоб вийшов класичний варіант аджики домашньої з яблуками.
3. Подрібнені інгредієнти відправте у велику каструлю. Слідом відправте митий солодкий перець, очищений від насіння і подрібнений за допомогою блендера.
4. У варінні є один секрет, рецепт приготування аджики домашньої з яблуками нагадує варіння варення: необхідно довести все до кипіння, потім зняти з вогню і остудити. Потім знову довести до кипіння. Повторювати цей процес потрібно кілька разів, поки маса трохи не загусне.
5. Після залиште масу на дуже маленькому вогні приблизно на півгодини. Очистіть часник і гострий перець. Щоб знизити пекучість, видаліть у перцю насіння. Всі подрібніть за допомогою м'ясорубки або блендера і додайте в каструлю.
6. За смаком з сіллю. Варіть ще близько 25-30 хвилин. Потім аджику можна закатати в баночках або остудити і зберігати в холодильнику. Дуже смачно і зовсім нескладно виходить.