Рецепт Аджика домашня фото

Аджика домашня
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Абхазька кухня
Овочі , Гострий перець , Болгарський перець
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На сніданок
Заготовки , Аджика , Гостре
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Це приголомшлива, неймовірно ароматна приправа ідеально підійде до будь-якої страви, вона не тільки підкреслить смак м'яса, птиці або риби, але і стане відмінною пікантною закускою на святковому столі.

Опис приготування:

В кавказької кухні приправ, спецій і соусів приділяють особливу увагу, тому їх існує велика кількість, кожному щось знайдеться до смаку. Ну а для тих, хто любить все гостре і пікантне, я пропоную цей простий рецепт аджики домашньої, яка здатна будь-якої страви додати неповторний відтінок. Оскільки зараз якраз сезон овочів, то знайти всі необхідні інгредієнти для приготування такої приправи не важко. Так що зараз же відправляємо на ринок за перцем і спеціями, а я в свою чергу детально розповім вам, як зробити аджику домашню.

  • Перець солодкий - 2 кілограма
  • Перець гострий - 1 кілограм
  • Часник - 350 грам
  • Сіль кам'яна - 0, 5 склянки
  • Koriandr - 0, 5 склянки
  • Хміль-сунелі - 0, 5 склянки
  • Кріп - 0, 5 склянки
  • Оцет винний - 5 Ст. Ложок
аджика домашня - фото крок 1
Отже, найскладніша частина в цьому рецепті - це обробка гострого перцю, оскільки при цьому починається кашель і сльозяться очі. Але щоб уникнути таких наслідків, необхідно попередньо залити гострий перець крутим окропом і залишити так на ніч.
аджика домашня - фото крок 2
На наступний день приступаємо до чищення перцю. Спочатку видаляємо насіння і плодоніжки у солодкого перцю, очищаємо часник, потім надягаємо рукавички, розрізаємо гострий перець навпіл і чистимо його прямо під водою.
аджика домашня - фото крок 3
Тепер рівно три рази перекручуємо перець і часник через м'ясорубку (встановлюємо найдрібнішу грати).
аджика домашня - фото крок 4
В результаті у нас повинна вийти однорідна маса, додаємо в неї сіль, спеції і оцет, ретельно все перемішуємо.
аджика домашня - фото крок 5
Тепер аджику потрібно залишити на добу, щоб всі інгредієнти в ній обмінялися смаками і ароматами.
аджика домашня - фото крок 6
Наша аджика готова, її можна відразу ж подавати до столу, а можна розкласти по стерилізованим баночках і поставити на зберігання в холодильник. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти