Аджика домашня
(покроковий рецепт з фото)
Це приголомшлива, неймовірно ароматна приправа ідеально підійде до будь-якої страви, вона не тільки підкреслить смак м'яса, птиці або риби, але і стане відмінною пікантною закускою на святковому столі.
В кавказької кухні приправ, спецій і соусів приділяють особливу увагу, тому їх існує велика кількість, кожному щось знайдеться до смаку. Ну а для тих, хто любить все гостре і пікантне, я пропоную цей простий рецепт аджики домашньої, яка здатна будь-якої страви додати неповторний відтінок. Оскільки зараз якраз сезон овочів, то знайти всі необхідні інгредієнти для приготування такої приправи не важко. Так що зараз же відправляємо на ринок за перцем і спеціями, а я в свою чергу детально розповім вам, як зробити аджику домашню.
- Перець солодкий - 2 кілограма
- Перець гострий - 1 кілограм
- Часник - 350 грам
- Сіль кам'яна - 0, 5 склянки
- Koriandr - 0, 5 склянки
- Хміль-сунелі - 0, 5 склянки
- Кріп - 0, 5 склянки
- Оцет винний - 5 Ст. Ложок
Отже, найскладніша частина в цьому рецепті - це обробка гострого перцю, оскільки при цьому починається кашель і сльозяться очі. Але щоб уникнути таких наслідків, необхідно попередньо залити гострий перець крутим окропом і залишити так на ніч.
На наступний день приступаємо до чищення перцю. Спочатку видаляємо насіння і плодоніжки у солодкого перцю, очищаємо часник, потім надягаємо рукавички, розрізаємо гострий перець навпіл і чистимо його прямо під водою.
Тепер рівно три рази перекручуємо перець і часник через м'ясорубку (встановлюємо найдрібнішу грати).
В результаті у нас повинна вийти однорідна маса, додаємо в неї сіль, спеції і оцет, ретельно все перемішуємо.
Тепер аджику потрібно залишити на добу, щоб всі інгредієнти в ній обмінялися смаками і ароматами.
Наша аджика готова, її можна відразу ж подавати до столу, а можна розкласти по стерилізованим баночках і поставити на зберігання в холодильник. Приємного всім апетиту!