Лечо з морквою і перцем
(покроковий рецепт з фото)
Хочу запропонувати приготувати лечо з морквою і перцем. Це дуже легке у виконанні блюдо можна подати охолодженим до вечері або закатати в баночки і зберігати всю зиму до потрібного моменту. Приступимо!
Щоб лечо вийшло соковитим і смачним, беріть товстостінні перчики. Особливо смачно получаетсяблюдо з болгарським перцем або ратундой. Цей рецепт ідеально підходить для консервування. Для цього гаряче лечо розлийте по стерильним баночках, накрийте стерильними кришками і закатати!
- Морква - 100 грам
- Перець болгарський - 8-9 штук
- Помідор - 500 грам
- Цибуля - 250 грам
- Сіль - 0, 5 Ст. Ложки (без гірки)
- Цукор - 50 грам
- Масло рослинне - 60 мілілітрів
- Оцет столовий 9% - 25 мілілітрів
Підготуйте все овочі, ретельно вимийте їх і очистіть. Перцю знадобиться 8-9 шт. Середньої величини, як на фото. Якщо ваш перець більше або менше, то кількість варіюйте.
Вимиті помідори перекрутити через м'ясорубку (або скористайтеся подрібнювачем). Отриманий томатний сік з м'якоттю проваріть 10 хвилин.
Очищені овочі поріжте: цибуля і солодкий перець крупно, а ось морква - тонкими кружечками.
У гарячий томат додайте овочі, сіль, цукор, перець чорний за бажанням, оцет і масло. Доведіть суміш до кипіння, варіть на повільному вогні під кришкою 20 хвилин.
Лечо з морквою і перцем готове! Остудіть його і подайте до столу, смачного!