Пиріг з солодким перцем і куркою
(покроковий рецепт з фото)
Відкритий овочевий пиріг з куркою. Соковитий, ароматний і дивовижно смачний! Можна і на повсякденний стіл приготувати, і на святковий поставити буде не соромно.
Пиріг з цього рецепт хороший як в теплом, так і в охолодженому вигляді. Блюдо виходить самодостатнє, ситне і дуже смачне. Такий чудовий пиріг не залишить нікого байдужим. Випічка проста і доступна, неодмінно рекомендую взяти цей рецепт собі на замітку і порадувати своїх близьких! А як приготувати пиріг з солодким перцем і куркою, дивіться в покроковому рецепті нижче.
- Борошно - 250 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Яйце - 3 штуки
- Крем - 100 грам
- Розпушувач тіста - 1 Чайна ложка
- Куряче філе - 400 грам
- Цибуля - 150 грам
- Перець солодкий - 350 грам
- Вершки - 100 мілілітрів
- Сир - 50 грам
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Куряче філе наріжте невеликими шматочками і обсмажте на сковороді не більше 5 хвилин. Достатньо лише, щоб м'ясо побіліло.
Викладіть курку на тарілку і обсмажте на цій же сковороді нарізаний кубиками цибулю і перець. Обсмажте овочі до готовності, в кінці додайте сіль і спеції за смаком.
Поверніть куряче філе в сковороду. Перемішайте і зніміть начинку з вогню. Остудіть.
Тим часом приготуйте тісто. У глибокій мисці з'єднайте сметану, одне яйце, нарізане кубиками вершкове масло і щіпку солі.
Перемішайте і додайте розпушувач. Частинами введіть борошно.
Замісити м'яке, НЕ липке тісто.
Для заливки з'єднайте залишилися яйця, вершки і тертий сир. Додайте трохи солі.
Форму для випічки застеліть пергаментом і змастіть маслом. Покладіть в форму тісто і рівномірно розподіліть, формуючи високі бортики.
Зверху рівномірно розподіліть начинку.
Залийте начинку сирно-вершковою сумішшю.
Випікайте при 180 градусах близько 45 хвилин.
Остудіть пиріг 10-15 хвилин в формі, потім акуратно дістаньте і подайте на стіл, за бажанням прикрасивши свіжою зеленню. Пиріг з солодким перцем і куркою готовий.
Смачного!