Пиріг з мойвою
(покроковий рецепт з фото)
Такий пиріг можна приготувати не як закуску до чаю, а як повноцінне самостійне блюдо. Це смачний несолодкий пиріг.
Кількість порцій: 4
- Борошно - 4 склянки
- Дріжджі - 30 грам
- Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
- Яйце - 1 штука (плюс одне яйце в начинку)
- Вода або молоко - 1 Склянка
- Цукор - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Свіжа мойва - 500 грам (начинка)
- Картопляники в пароварці - 10 штук (начинка)
- Рис відварний - 2 склянки (начинка)
- Сіль - За смаком (начинка)
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки (начинка)
- Перець, лавровий лист - За смаком (начинка)
1. Розчинити в теплій воді дріжджі. У велику миску розбити яйце, вилити дріжджі, посолити, всипати цукор і борошно. Замісити тісто, додати рослинне масло і знову перемісити. Прибрати тісто на 1 час.
2. Начинка. Добре промити мойву, очистити її, відрізати голову і видалити хребет. Посолити. Картоплю і цибулю почистити. Картоплю нарізати тонкими пластинами. Цибулю - кільцями. Відварити рис.
3. Дістати тісто, обмять його і розділити на 2 кульки різних розмірів. Більший кульку розкачати і розстелити на змащене маслом деко. Ділимо картопля, рис і цибулю навпіл. Розкласти на тесті пластини картоплі. Зверху викласти відварений рис, на рис кладемо цибулю. Не забудьте посолити начинку. І вже на цибулю укладаємо нашу мойву.
4. На мойву викласти 2-3 лаврові листочки, солимо, перчим. І на мойву кладемо залишилися цибулю, рис і картопля. Розкачуємо другу частину тіста і цим пластом закриваємо пиріг. Добре защипати пиріг і змастити яйцем.
5. Пиріг випікається при температурі 180 градусів. Якщо ви любите сир, зверху пиріг можна посипати тертим сиром. Буде ще смачніше.