Пиріг з мойвою листковий
(покроковий рецепт з фото)
Чудове блюдо на вечерю. Чудовий легкий пиріг. Смак дивовижний, начинка легка і в шлунку ніякої ваги.
Кількість порцій: 4
- Свіжа мойва - 700 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Кріп, пучок - 1 штука
- Вершкове масло - 60 грам
- Сіль - За смаком
- Листкове готове тісто - 0, 5 кілограма
1. Розділити листкове тісто на дві частини. Розкачати і розкласти на деко. Деко трохи присипати борошном. Тепер треба почистити мойву. Єдина процедура в приготуванні пирога, яка забирає трохи часу. Найкраще для цього рецепта підійде жирна, велика рибка. Мойву промити. Відрізати голову, хвіст і плавники. Розрізати по черевця і витягнути хребет. На пласт тіста розкласти всю почищену рибку. Додати за смаком солі і перцю.
2. Цибулю почистити і дрібно нашаткувати. Порубати зелень кропу. Зверху на мойву викласти шматочки вершкового масла. По всій поверхні розкласти цибулю і кріп.
3. Розкачати другу половинку тіста і накрити начинку. Добре з усіх боків защипати тісто, щоб ніде воно не порвалося. Поставити в духовку, нагріту до 170-180 градусів. Випікати хвилин 20-25. Коли пиріг спечеться, вийняти його з духовки і накрити на 10-15 хвилин рушником. Смачного! Чудовий вечерю для вашої родини готовий.