Пиріг листковий з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Гості на порозі, а в холодильнику немає нічого смачненького? До столу можна подати швидкий в приготуванні і дуже смачний пиріг листковий з м'ясом в домашніх умовах.
Рецепт приготування пирога листкового з м'ясом хороший тим, що при наявності всіх необхідних інгредієнтів будинку він займає не більше півгодини. Подавати такий пиріг можна не тільки гарячим, він стане відмінною закускою на природі або сніданком наступного ранку.
- Фарш - 300 грам
- Морква - 1 штука
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчиків
- Томатний соус - 100-150 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Орегано - 1 щіпка
- Листкове тісто - 1 штука
- Яйце - 1 штука
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
1. Для початку необхідно очистити і нарізати маленькими кубиками цибулину. На сковороді розігріти невелику кількість рослинної олії і відправити туди цибулю. Коли він стане прозорим, відправити до нього фарш. В цей рецепт приготування пирога листкового з м'ясом входить саме фарш, проте можна використовувати також м'ясо, нарізане маленькими шматочками.
2. Поки обсмажується фарш на дрібній тертці або середньої натерти очищену моркву. Часник також очистити і подрібнити - видавити через прес або натерти на тертці. До обсмаженого м'яса додати моркву і часник. Посолити і поперчити за смаком.
3. Хвилин через 5 можна додати на сковороду орегано і томатний соус (можна замінити розведеною з водою томатною пастою). Зменшити вогонь і під закритою кришкою тушкувати близько 10 хвилин. Зняти з вогню і трохи остудити.
4. Лист листкового тіста розкачати на присипаної борошном поверхні. Зробити невеликі розрізи по краях. В середину викласти злегка остигнула начинку.
5. Спершу потрібно загорнути краї, а потім заплести тісто кіскою, щільно притискаючи краю.
6. Щоб пиріг листковий з м'ясом в домашніх умовах був не тільки смачним, але і красивим його необхідно змастити заздалегідь збитим яйцем. Зверху пиріг можна присипати орегано або іншими травами. Відправити його в попередньо розігріту духовку хвилин на 15, поки пиріг не підрум'яниться.
7. Готовий пиріг листковий з м'ясом остудити трохи, а потім розрізати на порційні шматочки і подавати до столу.