Листковий пиріг з м'ясом і картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Хочете приготувати ситне, ніжне і універсальне блюдо? Тоді рецепт листкового пирога з м'ясом і картоплею ідеально підійде. Пиріг стане в нагоді на обід, на вечерю, для ситного сніданку або перекусу.
М'яка картопляно-м'ясна начинка в хрусткому тесті приємно здивує багатством смаку і аромату. Одного разу приготував такий пиріг, не зробити його ще раз просто неможливо! Для того, щоб приготувати смачний домашній пиріг з м'ясом і картоплею, тісто можете приготувати самі або взяти готове покупне. Вдалого приготування!
- Вершкове масло - 100-120 грам
- Вершки - 1 Склянка
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Сода - 1/4 чайних ложки
- Борошно - 2, 5 склянки
- Картопля - 2 штуки
- Цибуля - 2 штуки
- Яловичина - 400 грам
- Кмин - 1 Чайна ложка
До розтопленого вершкового масла додайте вершки, сіль, щіпку харчової соди і яйце. Все перемішайте до однорідності.
Поступово додайте борошно і починайте замішувати тісто.
Отримане м'яке і пружне тісто розділіть на 2 частини, кожну загорніть в харчову плівку і відставте на час приготування начинки.
Цибулю очистіть від шкірки і наріжте дрібними кубиками.
Яловичину наріжте дрібними шматочками.
Картопля спочатку наріжте скибочками, потім соломкою, а після - дрібними кубиками.
Всі інгредієнти змішайте разом, приправити сіллю, поперчіть і додайте пів чайної ложки кмину, потім знову перемішайте.
Половину тіста розкачати в тонкий пласт, потім розподіліть на ньому начинку, залишаючи місце по краях.
Другим шаром накрийте начинку, zashtepnite кінець. Зробіть пару невеликих надрізів і змастіть верх пирога яйцем, злегка збитим з водою.
Запікайте пиріг в духовці протягом 50 хвилин при температурі 180-190 градусів. Смачного!