Листковий пиріг з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Швидкий, ситний і простий рецепт листкового пирога з картоплею - а що ще треба для щастя? З таким пирогом впорається навіть починаюча господиня, зате виглядає він приголомшливо і на смак просто чудо!
Думаю, вам сподобається це блюдо - адже це і випічка, і гарнір в одній особі! Дуже смачно, до речі, буде цей пиріг подавати і в холодному вигляді, він від цього тільки соковитіше і смачніше стане! А в гарячому вигляді він краще за все поєднується з овочевими салатами - спробуйте! А як приготувати листковий пиріг з картоплею - зараз розповім!
- Картопля - 800 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Розмарин - 3-4 штук (кілька гілочок, з них одну залишити цілою для прикраси)
- Спеції - За смаком
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка (якщо не їсте тваринних жирів - додайте стільки ж рослинного масла.)
- Сир твердий - За смаком (можна посипати страву зверху, можна додати кілька сирних шарів в пиріг, а можна і не додавати зовсім.)
- Яйце - 1 штука (якщо не їсте яйця - можна не додавати. )
1. Нарізаємо півкільцями цибулю. Складаємо поки в миску.
2. Картоплю миємо, чистимо і нарізаємо тонкими кружечками, чим тонше, тим краще. Якщо будете робити сирні шари - натріть сир на тертці.
3.А тепер в глибоку форму викладаємо пошарово картоплю, подрібнений розмарин, спеції, сир і цибулю. Верхній шар прикрашаємо шматочками вершкового масла, щоб вийшла засмаженою скоринка, заливаємо збитим яйцем і відправимо запікатися на годину при 180 градусах в духовці.
4. Перевірте пиріг на готовність - він повинен бути м'яким і легко протикати ножем. Все так? значить дістаємо, прикрашаємо гілочкою розмарину і подаємо до столу!