Листковий пиріг з грибами і картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам на замітку дуже простий рецепт листкового пирога з грибами і картоплею. Таку закуску можна взяти з собою на природу або на роботу, а також почастувати гостей.
Цей рецепт приготування листкового пирога з грибами і картоплею стане відмінним варіантом для частування великої компанії. Його можна доповнити також відвареними або смаженими овочами за смаком, щоб зробити начинку більш цікавою.
- Тісто листкове - 500 грам
- Гриби - 500 грам
- Картопля - 2-3 штук
- Цибулина - 1-2 штук
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
1. Цибулину очистити і нарізати дрібними кубиками. Грибочки вимити, як слід просушити і нарізати тонкими скибочками.
2. На сковороду налити трохи олії і відправити туди гриби з цибулею. В рецепт приготування листкового пирога з грибами і картоплею можна використовувати не тільки шампіньйони, але і інші грибочки за смаком. Для 5-7 хвилин до готовності посолити і поперчити за смаком.
3. Окремо відварити картоплю. Розім'яти в пюре і з'єднати з обсмаженими грибами. Можна також використовувати в пиріг і сиру картоплю, нарізавши його тоненькими скибочками.
4. Такий листковий пиріг з грибами і картоплею в домашніх умовах можна оформити абсолютно по-різному. В даному випадку це буде рулет з полоненим верхом. Для цього краю тесту потрібно трохи надрізати.
5. Начинку викласти в центр, притиснувши ложкою.
6. Краї загорнути, роблячи нахлест. Зверху змастити збитим яйцем і відправити на деко, попередньо застелене пергаментом. Відправити в розігріту духовку на 35-40 хвилин.
7. Коли скоринка добре зарум'яниться, пиріг готовий. Йому потрібно дати трохи охолонути, а потім можна подавати до столу, нарізавши порційними шматочками. Ось і весь простий рецепт листкового пирога з грибами і картоплею.