Листковий пиріг з куркою і картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Цей смачний і ароматний пиріг з начинкою - чудове блюдо для вечері або для невеликого сімейного свята. Приготувати його досить легко навіть для початківців кулінарів.
Смачно і швидко приготувати ароматний і ситний пиріг до вечері або невеликого сімейного свята ви зможете за допомогою цього рецепта. Листкове тісто я беру готове в магазині, в моїй морозилці завжди в запасі про всяк випадок є упаковка такого тесту. Начинка для цього пирога подобається практично всім: і дорослим, і дітям. Як приготувати листковий пиріг з куркою і картоплею, ви дізнаєтеся з цього простого рецепту. Уважно прочитайте рецепт, розгляньте фот, про і у вас не виникне жодних проблем з цим. Ваші домочадці будуть вдячні вам за смачний пиріг, тому обов'язково його спечіть.
- Тісто листкове дріжджове - 500 грам
- Курка - 500-600 грам
- Картопля - 2-3 штук
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 3 щіпки
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Спеції для курки - 1-2 Щепоток
Насамперед приготуємо курку. Можна просто зварити її, але я вирішила обсмажити на сковороді з рослинним маслом. У мене половина тушки курки з кісточками. Можна взяти куряче філе. Розрізати на шматки і обсмажити до готовності.
Поки смажиться курка, займемося овочами. Очищаємо картоплю і цибулю, моєму і потім тонко шаткуємо. Можна за допомогою комбайна, а можна просто тонко нарізати вручну.
Пластинки картоплі вийшли завеликий, го narezhem з Полозького.
Змішуємо підготовлені картопля і цибуля зі спеціями, сіллю і перцем.
Дістаємо тісто з морозилки, нехай розморозиться. Потім розділити тісто 2 нерівних частини. Одна частина - 2/3 від шматка тесту.
Курка обсмажена, охолоджуємо її і знімаємо м'ясо з кісток. Нарізаємо на шматочки.
Розкачуємо той шматок тіста, який побільше, за розміром форми для випічки.
Рівномірно розподіляємо картоплю з цибулею по тесту.
Потім розкладаємо шматочки м'яса.
Розкачуємо решту тіста, накриваємо пиріг. Обрізаємо зайве тісто. З нього можна зробити прикраси для пирога - косичку, листочки, квіточки. Защипуємо краю пирога, змащуємо верх збитим яйцем.
Випікаємо пиріг в розігрітій до 200 градусів духовці хвилин 20, потім знижуємо температуру до 180 градусів і продовжуємо випікати ще 20-25 хвилин. Ось такий гарний пиріг у вас повинен вийти.