Рецепт Листковий пиріг зі свининою і картоплею фото

Листковий пиріг зі свининою і картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , М'ясо , Овочі , Свинина , Картопля , Листкове тісто
Вегетаріанське харчування
На обід , На полуденок
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 дн. 14 г. 0 хв.

Листковий пиріг зі свининою і картоплею однозначно стане прикрасою будь-якого столу. Його можна їсти як гарячим, так і холодним. Тому деякі беруть такі ласощі з собою в дорогу або на роботу.

Опис приготування:

Якщо вам цікаво, як приготувати листковий пиріг зі свининою і картоплею, то просто прочитайте цей рецепт. Якщо ви не хочете возитися з тестом, то просто використовуйте заморожене з магазину. Це просто і дуже смачно. Приготуйте, побачите самі!

  • Свинина - 250 грам
  • Картопля - 4 штуки (середнього розміру)
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Тісто листкове дріжджове - 1/2 кілограма
  • Сіль - За смаком
листковий пиріг зі свининою і картоплею - фото крок 1
Насамперед необхідно замаринувати м'ясо, щоб воно було м'яким і соковитим. Для цього в окремий посуд складіть промиту і нарізану на шматочки свинину. До неї додайте очищений і нашатковану цибулю. Киньте приправи, спеції, трави і сіль, поперчіть за бажанням. Перемішайте і поставте в холодильник на кілька годин або на ніч.
листковий пиріг зі свининою і картоплею - фото крок 2
Картопельку почистіть від шкірки, поріжте півкільцями і промийте. Додайте її до м'яса, перемішайте.
листковий пиріг зі свининою і картоплею - фото крок 3
Якщо ви використовуєте магазинне готове тісто, то його необхідно попередньо розморозити. Розділіть його після цього на дві частини таким чином, щоб одна була більша за іншу. Більшу частину розкачати і викладіть на деко. Зверху на тісто покладіть начинку з картоплі і м'яса.
листковий пиріг зі свининою і картоплею - фото крок 4
Залишок тесту розкачайте, накрийте їм начинку. Гарненько защипніть краю, щоб пиріг не розвалився в процесі приготування. У центрі виконайте дірочку, щоб пара могла виходити. Поставте пиріг в розігріту до двохсот градусів духовочку, випікайте до повної готовності.
листковий пиріг зі свининою і картоплею - фото крок 5
Готовий пиріг дістаньте з духовці, дайте йому охолонути. Накрийте на двадцять хвилин пиріг рушником, щоб він став м'яким. Подавайте з томатним соком або молоком.

Схожі рецепти