Листковий пиріг зі свининою і картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Листковий пиріг зі свининою і картоплею однозначно стане прикрасою будь-якого столу. Його можна їсти як гарячим, так і холодним. Тому деякі беруть такі ласощі з собою в дорогу або на роботу.
Якщо вам цікаво, як приготувати листковий пиріг зі свининою і картоплею, то просто прочитайте цей рецепт. Якщо ви не хочете возитися з тестом, то просто використовуйте заморожене з магазину. Це просто і дуже смачно. Приготуйте, побачите самі!
- Свинина - 250 грам
- Картопля - 4 штуки (середнього розміру)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Тісто листкове дріжджове - 1/2 кілограма
- Сіль - За смаком
Насамперед необхідно замаринувати м'ясо, щоб воно було м'яким і соковитим. Для цього в окремий посуд складіть промиту і нарізану на шматочки свинину. До неї додайте очищений і нашатковану цибулю. Киньте приправи, спеції, трави і сіль, поперчіть за бажанням. Перемішайте і поставте в холодильник на кілька годин або на ніч.
Картопельку почистіть від шкірки, поріжте півкільцями і промийте. Додайте її до м'яса, перемішайте.
Якщо ви використовуєте магазинне готове тісто, то його необхідно попередньо розморозити. Розділіть його після цього на дві частини таким чином, щоб одна була більша за іншу. Більшу частину розкачати і викладіть на деко. Зверху на тісто покладіть начинку з картоплі і м'яса.
Залишок тесту розкачайте, накрийте їм начинку. Гарненько защипніть краю, щоб пиріг не розвалився в процесі приготування. У центрі виконайте дірочку, щоб пара могла виходити. Поставте пиріг в розігріту до двохсот градусів духовочку, випікайте до повної готовності.
Готовий пиріг дістаньте з духовці, дайте йому охолонути. Накрийте на двадцять хвилин пиріг рушником, щоб він став м'яким. Подавайте з томатним соком або молоком.