Пиріг з морквою «Барви осені»
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт смачного і корисного пирога, в якому вжилися разом фрукти, ягоди, горіхи і навіть овочі! Oseny багатий і щедрий урожай, так і в цій випічці, в кожному шматочку таке ж розмаїття смаків.
Пропоную приготувати пиріг з морквою "барви осені" і побалувати себе і своїх близьких цієї чудової випічкою. Ніжний, трохи вологий, з багатим смаком і приголомшливим ароматом, він безсумнівно матиме успіх. Для його приготування я використовувала мультиварку, але пиріг можна приготувати і в духовці. Готовність перевіряємо дерев'яною шпажкою. Діаметр чаші мультиварки у мене 20 см.
- Яйце - 3 штуки
- Цукор - 60 грам
- Ванілін - 1 грам
- Вершкове масло - 40 грам
- Рослинна олія - 60 грам
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 210 грам
- Розпушувач тіста - 1 Чайна ложка
- Морква - 1 штука
- Ізюм - 50 грам
- Чорнослив - 70 грам
- Горіхи волоські - 50 грам
- Апельсин - 1 штука
- Обкладинка - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Збийте яйця з цукром і медом.
Додайте розтоплене охолоджене вершкове масло і рослинна.
Додайте терту на дрібній тертці моркву.
Додайте сюди ж подрібнені горіхи, промитий і обсушену родзинки, нарізану курагу, цедру і сік одного апельсина.
Все перемішайте і насипте борошно, розпушувач, ванілін і корицю.
Перемішайте все ще раз.
Чашу мультиварки змастіть маслом, обсипте дно і боки борошном. Вилийте тісто і розрівняйте його ложкою. Випікайте в режимі "випічка" до звукового сигналу, залиште на 10 хвилин на підігріві, після чого відкрийте кришку і остудіть пиріг.
Остиглий пиріг виймаємо за допомогою контейнера для варіння на пару.
Пиріг з морквою "барви осені" готовий. Прикрашаємо його на смак і подаємо до столу. Я трохи припудрила верх цукровою пудрою, горішками і цедрою апельсина. Смачного!