Рецепт Запечена скумбрія «Барви осені» фото

Запечена скумбрія «Барви осені»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Скумбрія
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви, Солоне

Запечена скумбрія з помідорами і лимоном на овочевій подушці виходить ароматною, соковитою і смачною. Це яскраве блюдо прикрасить і повсякденний, і святковий стіл. А приготувати його просто і легко!

Додавання червоних помідорів і жовтого лимона допоможуть "розфарбувати" звичайну запечену рибу в яскраві кольори. Будь-яка рибка при такому способі запікання виходить соковитою і ароматною, а особливо скумбрія. Подробиці, як приготувати запечену скумбрію "барви осені" дивіться в покроковому рецепті.

  • Скумбрія - 2 штуки
  • Морква - 2 штуки
  • Цибуля - 2 штуки
  • Часник - 2 зубчики
  • Помідор - 4-5 штук
  • Лимон - 1 штука
  • Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Перець чорний мелений - За смаком
запечена скумбрія
Підготуйте необхідні продукти. Рибу і овочі вимийте, овочі очистіть.
запечена скумбрія
У риби відріжте голову і плавники, попатраєте, видаліть всередині чорну плівку. Промийте під холодною водою.
запечена скумбрія
Цибулю і часник подрібніть, моркву натріть на тертці. На сковороді розігрійте 1 ст. L. Рослинної олії. Пасеруйте овочі протягом 3 хвилин.
запечена скумбрія
Овочеву подушку викладіть у форму для запікання, наливати 1 ст. L. Соєвого соусу.
запечена скумбрія
Рибу розріжте на шматки по 2, 5-3 см. Викладіть у форму для запікання, чергуючи з кружками томатів і лимона.
запечена скумбрія
Рослинна олія (1 ст. Л.) і соєвий соус (1 ст. Л.) з'єднайте і змастіть шматочки скумбрії. Приправте перцем за смаком. Поставте запікатися в духовку на 15-20 хвилин при 200 градусах.
запечена скумбрія
Смачного!

Схожі рецепти