Запечена скумбрія «Барви осені»
(покроковий рецепт з фото)
Запечена скумбрія з помідорами і лимоном на овочевій подушці виходить ароматною, соковитою і смачною. Це яскраве блюдо прикрасить і повсякденний, і святковий стіл. А приготувати його просто і легко!
Додавання червоних помідорів і жовтого лимона допоможуть "розфарбувати" звичайну запечену рибу в яскраві кольори. Будь-яка рибка при такому способі запікання виходить соковитою і ароматною, а особливо скумбрія. Подробиці, як приготувати запечену скумбрію "барви осені" дивіться в покроковому рецепті.
- Скумбрія - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Цибуля - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Помідор - 4-5 штук
- Лимон - 1 штука
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Перець чорний мелений - За смаком
Підготуйте необхідні продукти. Рибу і овочі вимийте, овочі очистіть.
У риби відріжте голову і плавники, попатраєте, видаліть всередині чорну плівку. Промийте під холодною водою.
Цибулю і часник подрібніть, моркву натріть на тертці. На сковороді розігрійте 1 ст. L. Рослинної олії. Пасеруйте овочі протягом 3 хвилин.
Овочеву подушку викладіть у форму для запікання, наливати 1 ст. L. Соєвого соусу.
Рибу розріжте на шматки по 2, 5-3 см. Викладіть у форму для запікання, чергуючи з кружками томатів і лимона.
Рослинна олія (1 ст. Л.) і соєвий соус (1 ст. Л.) з'єднайте і змастіть шматочки скумбрії. Приправте перцем за смаком. Поставте запікатися в духовку на 15-20 хвилин при 200 градусах.
Смачного!