Дріжджовий пиріг з морквою
(покроковий рецепт з фото)
А ви знаєте як спекти звичайний морквяний пиріг та так, щоб він був з вишуканим смаком, до того ж красивим і ошатним? літо - саме час для таких пирогів, втім, цей пиріг всесезонний.
Спекти пиріг з морквою дуже просто, якщо слідувати покроковим рекомендаціям до рецептом. Вносьте свої "нотки" в цей пиріг - це можуть бути родзинки, горіхи, обкладинка, якісь інші смаки і аромати, пиріг від цього буде мати тільки ваш оригінальний вигляд і смак.
- Борошно - 400 грам
- Яйце - 1, 5 штуки(1 яйце - в тісто, 1 жовток - для змащення перед випічкою)
- Дріжджі - 20 грам (свіжі, пресовані)
- Сіль - 1 Чайна ложка(0, 5 ç.l. - в тісто, 1 щіпка - в начинку)
- Цукор - 100 грам(2 ст.Л. - в тісто, інше - в начинку)
- Молоко - 160 грам(135 грам - в тісто, 25 грам - для змащення перед випічкою)
- Вода - 25 грам
- Маргарин - 40 грам
- Масло рослинне - 20 грам
- Ванілін - 1 штука (пакетик, в начинку)
- Вершкове масло - 50 грам (в начинку)
- Морква - 500 грам
- Ром - 1 Чайна ложка (в начинку)
Підготуйте всі інгредієнти.
Для опари змішайте теплу воду, молоко, 1 ст. Ложку цукру і 1 ст. Ложку борошна, залиште на 15 хвилин.
Змішайте в окремій мисці яйце, сіль, розтоплений маргарин і 1 ст. Ложку сахара.
Додайте яєчну суміш до опари.
Просійте борошно, замістити тісто.
До тесту додайте рослинне масло і втрутився його до повного з'єднання з тестом, поставте в тепле місце для бродіння на 1, 5 годину.
Моркву натріть на тертці, покладіть в сковороду вершкове масло, морква, ванілін, щіпку солі і цукор, що залишився.
Тушкуйте моркву до напівготовності, в кінці додайте чайну ложку рому (ром - інгредієнт не обов'язково, але він надає начинці шикарну нотку).
Робочу поверхню столу пріпиліте борошном, викладіть тісто і розділіть його на 2 нерівні частини.
Розкачайте в пласт більшу частину тесту, перекладіть на лист для випічки, зробіть невеликі бортики.
Викладіть начинку, розрівняйте по всій поверхні.
Розкачайте другу частину тесту, якщо є візерунковий валик, нанесіть їм на тісто насічки, якщо валика немає, то можна просто зробити проколи вилкою, але вже потім, пирога.
Покладіть верхню частину тесту, оформите красиво краю за допомогою кінця вилки, підгортаючи пальцем і виделкою у вигляді хвиль.
Збовтайте яєчний жовток зі столовою ложкою молока.
Змастіть пиріг перед випічкою сумішшю жовтка і молока, випікайте при температурі 180 градусів приблизно 30 хвилин.
Пиріг вийшов ошатним і дуже смачним, а завдяки додаванню рома, начинка придбала надзвичайно вишуканий смак. Ставте чайник і кличте до столу своїх рідних!