Рецепт Дріжджовий пиріг з морквою фото

Дріжджовий пиріг з морквою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Овочі , Дріжджове тісто , Морква
Пісні страви
На полуденок
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

А ви знаєте як спекти звичайний морквяний пиріг та так, щоб він був з вишуканим смаком, до того ж красивим і ошатним? літо - саме час для таких пирогів, втім, цей пиріг всесезонний.

Опис приготування:

Спекти пиріг з морквою дуже просто, якщо слідувати покроковим рекомендаціям до рецептом. Вносьте свої"нотки" в цей пиріг - це можуть бути родзинки, горіхи, обкладинка, якісь інші смаки і аромати, пиріг від цього буде мати тільки ваш оригінальний вигляд і смак.

  • Борошно - 400 грам
  • Яйце - 1, 5 штуки(1 яйце - в тісто, 1 жовток - для змащення перед випічкою)
  • Дріжджі - 20 грам (свіжі, пресовані)
  • Сіль - 1 Чайна ложка(0, 5 ç.l. - в тісто, 1 щіпка - в начинку)
  • Цукор - 100 грам(2 ст.Л. - в тісто, інше - в начинку)
  • Молоко - 160 грам(135 грам - в тісто, 25 грам - для змащення перед випічкою)
  • Вода - 25 грам
  • Маргарин - 40 грам
  • Масло рослинне - 20 грам
  • Ванілін - 1 штука (пакетик, в начинку)
  • Вершкове масло - 50 грам (в начинку)
  • Морква - 500 грам
  • Ром - 1 Чайна ложка (в начинку)
дріжджовий пиріг з морквою - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
дріжджовий пиріг з морквою - фото крок 2
Для опари змішайте теплу воду, молоко, 1 ст. Ложку цукру і 1 ст. Ложку борошна, залиште на 15 хвилин.
дріжджовий пиріг з морквою - фото крок 3
Змішайте в окремій мисці яйце, сіль, розтоплений маргарин і 1 ст. Ложку сахара.
дріжджовий пиріг з морквою - фото крок 4
Додайте яєчну суміш до опари.
дріжджовий пиріг з морквою - фото крок 5
Просійте борошно, замістити тісто.
дріжджовий пиріг з морквою - фото крок 6
До тесту додайте рослинне масло і втрутився його до повного з'єднання з тестом, поставте в тепле місце для бродіння на 1, 5 годину.
дріжджовий пиріг з морквою - фото крок 7
Моркву натріть на тертці, покладіть в сковороду вершкове масло, морква, ванілін, щіпку солі і цукор, що залишився.
дріжджовий пиріг з морквою - фото крок 8
Тушкуйте моркву до напівготовності, в кінці додайте чайну ложку рому (ром - інгредієнт не обов'язково, але він надає начинці шикарну нотку).
дріжджовий пиріг з морквою - фото крок 9
Робочу поверхню столу пріпиліте борошном, викладіть тісто і розділіть його на 2 нерівні частини.
дріжджовий пиріг з морквою - фото крок 10
Розкачайте в пласт більшу частину тесту, перекладіть на лист для випічки, зробіть невеликі бортики.
дріжджовий пиріг з морквою - фото крок 11
Викладіть начинку, розрівняйте по всій поверхні.
дріжджовий пиріг з морквою - фото крок 12
Розкачайте другу частину тесту, якщо є візерунковий валик, нанесіть їм на тісто насічки, якщо валика немає, то можна просто зробити проколи вилкою, але вже потім, пирога.
дріжджовий пиріг з морквою - фото крок 13
Покладіть верхню частину тесту, оформите красиво краю за допомогою кінця вилки, підгортаючи пальцем і виделкою у вигляді хвиль.
дріжджовий пиріг з морквою - фото крок 14
Збовтайте яєчний жовток зі столовою ложкою молока.
дріжджовий пиріг з морквою - фото крок 15
Змастіть пиріг перед випічкою сумішшю жовтка і молока, випікайте при температурі 180 градусів приблизно 30 хвилин.
дріжджовий пиріг з морквою - фото крок 16
Пиріг вийшов ошатним і дуже смачним, а завдяки додаванню рома, начинка придбала надзвичайно вишуканий смак. Ставте чайник і кличте до столу своїх рідних!

Схожі рецепти