Пиріг з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Зустрітися з простим рецептом приготування ірландського м'ясного пирога. Для його приготування можна використовувати як готове, так і домашнє тісто. Пиріг відмінно виглядає на святковому столі.
Як приготувати пиріг з м'ясом?
1. Почистити моркву, селера і цибулю. Дрібно нарізати. Нарізати бекон невеликими шматочками. Нагріти сковороду і обсмажити бекон до повного танення жиру. Злити жир в інший посуд. У сковороді залишити лише 2 столові ложки. Додати селеру, цибулю і моркву, смажити протягом декількох хвилин, помішувати. Зняти з вогню.
2. Помити м'ясо, нарізати кубиками. Розігріти 1 столову ложку жиру в окремій сковороді. Невеликими порціями обсмажити м'ясо по 4 хвилини на кожну. Додати кумін в останню порцію. Викласти все готове м'ясо в сковороду. Залити ще 1 столову ложку жиру, додати сухого вина. Накрити сковороду кришкою і тушкувати протягом 10 хвилин. Перемішуйте час від часу.
3. До м'яса додати обсмажені овочі і борошно, гарненько перемішати. Послабити вогонь, накрити кришкою і готувати протягом 40 хвилин. Посолити, поперчити, дати охолонути.
4. Готуємо тісто: Нарізати вершкове масло на невеликі шматки, покласти в сотейник. Залити 125 мл води. Перемішати і поставити на вогонь, довести до кипіння. Зняти з вогню. Засипати борошно, перемішати. Місити тісто за допомогою дерев'яної ложки до утворення гладкого глянцевого кулі. Викласти тісто на присипану борошном поверхню столу. Накрити плівкою і дати охолонути.
5. Нагріти духовку до 190 З. Форму для випічки пирога злегка змастити олією. Відкласти 1/3 тесту в сторону. Розкачати решту тіста тонким шаром в 3 мм, покласти в форму (дно і бортики повинні бути закриті). Викласти начинку.
6. Раніше відкладене тісто розкачати в тонкий лист. Накрити тестом пиріг і склеїти краю. Змастити яйцем. Випікати протягом 1 годину.
- Вершкове масло - 175 грам (тісто)
- Мука - 350 грам (тісто)
- Яйця - 1 штука (тісто)
- Свинина - 900 грам (начинка, (без кісток))
- Бекон - 200 грам (начинка)
- Цибулина - 1 штука (начинка)
- Морква - 3 штуки (начинка)
- Селера - 3 штуки (начинка)
- Біле сухе вино - 50 мілілітрів (начинка)
- Кмин - 2 Ст. Ложки (начинка)
- Мука - 1 штука (начинка)
1. Почистити моркву, селера і цибулю. Дрібно нарізати. Нарізати бекон невеликими шматочками. Нагріти сковороду і обсмажити бекон до повного танення жиру. Злити жир в інший посуд. У сковороді залишити лише 2 столові ложки. Додати селеру, цибулю і моркву, смажити протягом декількох хвилин, помішувати. Зняти з вогню.
2. Помити м'ясо, нарізати кубиками. Розігріти 1 столову ложку жиру в окремій сковороді. Невеликими порціями обсмажити м'ясо по 4 хвилини на кожну. Додати кумін в останню порцію. Викласти все готове м'ясо в сковороду. Залити ще 1 столову ложку жиру, додати сухого вина. Накрити сковороду кришкою і тушкувати протягом 10 хвилин. Перемішуйте час від часу.
3. До м'яса додати обсмажені овочі і борошно, гарненько перемішати. Послабити вогонь, накрити кришкою і готувати протягом 40 хвилин. Посолити, поперчити, дати охолонути.
4. Готуємо тісто: Нарізати вершкове масло на невеликі шматки, покласти в сотейник. Залити 125 мл води. Перемішати і поставити на вогонь, довести до кипіння. Зняти з вогню. Засипати борошно, перемішати. Місити тісто за допомогою дерев'яної ложки до утворення гладкого глянцевого кулі. Викласти тісто на присипану борошном поверхню столу. Накрити плівкою і дати охолонути.
5. Нагріти духовку до 190 З. Форму для випічки пирога злегка змастити олією. Відкласти 1/3 тесту в сторону. Розкачати решту тіста тонким шаром в 3 мм, покласти в форму (дно і бортики повинні бути закриті). Викласти начинку.
6. Раніше відкладене тісто розкачати в тонкий лист. Накрити тестом пиріг і склеїти краю. Змастити яйцем. Випікати протягом 1 годину.