Дагестанський пиріг з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Випічка з м'ясом - це ситна і смачна їжа. Від неї складно відязикатися, особливо якщо рецепт перевірений. Сьогодні я розповім, як приготувати дагестанський пиріг з м'ясом. Це пппетітное і смачна страва!
Для приготування дагестанського пирога я використовувала начинку з фаршу, лука і масла. Фарш краще вживати яловичий. За оригінальним рецептом передбачений саме він. Однак можна видозмінити рецепт і приготувати з пташиного фаршу.
- Крем 20% - 100 грам
- Вершкове масло - 35 грам
- Яєчні жовтки - 1 штука
- Розпушувач - 5 грам
- Борошно пшеничне - 250 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Фарш із яловичини - 400 грам
- Вершкове масло - 100 грам (в начинку - 50 м, на змазування готового пирога - 50 м)
Масло необхідно розтопити до рідкої маси, туди ж потрібно влити сметану, додати курячий жовток. Борошно змішайте з сіллю (1 щіпка) і розпушувачем. Тісто перемішуємо і залишаємо ненадовго.
Фарш з'єднуємо з рубаним луком і сіллю. Можна покласти улюблені спеції і свіжу зелень. Змішуємо з маслом. Тісто ділимо на шматки, розгортаємо кожен в коло. Викладаємо фарш на коржики, зверху накриваємо другим коржем.
Закриваємо краю пирога, в центрі робимо отвір. Запікаємо в духовці при 230 градуйова протягом 20 хвилин. Готовий пиріг промазуємо 50 г. Вершкового масла. Смачного!