Дагестанський шашлик
(покроковий рецепт з фото)
Ось і весна, тепло, так хочеться на пікнічок - в ліс або до річки. Ну, а який відпочинок та й без шашлику, та ще й дуже ніжного і смачного. Можна приготувати і щось новеньке, за оригінальним рецептом.
Природа, тепло і шашлик… що може бути приємніше і чудесней? Хіба що шалено смачний шашлик, приготований за новим рецептом. Дагестанський шашлик - це дуже смачне м'ясо баранини і соковиті нирки. Рецепт приготування дагестанського шашлику нескладний, але для маринування знадобиться час. Але повірте, час, витрачений на його підготовку, з лишком окупається смаком.
- Баранина - 1, 5 кілограма (ниркова частина корейки)
- Нирки - 1 кілограм
- Кефір - 200 мілілітрів
- Коньяк - 100 мілілітрів
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Сіль - 1 Ст. Ложка (за смаком)
- Чорний мелений перець - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Мускатний горіх - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Базилік - 1-2 чайних ложок (за смаком)
- Лимонний сік - 1-2 Ст. Ложок
- Зелень - 1 пучок (кінза або петрушка)
Баранину очищаємо від плівок і нарізаємо середніми шматками.
Нирки теж необхідно зачистити: видаляємо плівки, всі непотрібні тканини і протоки, робимо на них хрестоподібний надріз.
Нарізаємо очищений ріпчасту цибулю півкільцями, викладаємо його на дно тарілки. Баранину нам треба посолити і поперчити і викласти поверх лука. Додаємо мускатний горіх.
Змішуємо коньяк і кефір, заливаємо цією сумішшю баранину. Накриваємо тарілкою або кришкою і ставимо під гніт. Ми залишаємо маринуватися на години 3.
Нирки необхідно промити кілька разів під проточною водою, а потім замочити в холодній воді на 1, 5 годину. Кожні 30 хвилин треба міняти воду. І потім залишити ще на годину у воді з лимонним соком і сіллю.
Відправляємо нирки в маринад до баранини, посипаємо дрібно порізаною зеленню, добре перемішуємо і ставимо в холодильник на 6-7 годин.
Шматочки м'яса наколюємо на два шампура, плюс окремо на один шампур - нирки. При смаженні шашлики обов'язково збризкуйте водою. Готовий шашлик подавайте зі свіжими овочами.