Пиріг з м'ясом на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Відсутність духовки - це не привід, щоб не пекти пироги. Смачний і ситний пиріг можна спекти і на сковороді. І досить-таки легко. Спробуйте зробити цю ситну випічку в домашніх умовах!
Пироги на сковороді зазвичай смажать у великій кількості масла, але в сковороді пиріг можна і спекти. Рецепт приготування пирога з м'ясом на сковороді перед вами. Він досить легкий, найголовніше - пекти пиріг на дуже маленькому вогні, щоб він пропікся і не підгорів. Готуємо? розповідаю, як приготувати пиріг з м'ясом на сковороді.
- М'ясо - 300-400 грам (будь-який: курка, свинина, телятина)
- Картопля - 3-4 штук
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Вершкове масло - 75 грам
- Кефір - 1 Склянка
- Борошно - 3 склянки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки(1 - для обсмажування м'яса, 1 - для змазування сковороди)
- Цукор - 3/4 Ст. Ложки
- Оцет - 1 Ст. Ложка
- Маргарин - 50 грам
- Яйце - 2 штуки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1, 5 чайних ложки(1 ложка - в тісто, інше - для начинки)
- Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток

Готуємо тісто. Наливаємо в миску кефір, додаємо до нього яйця, сіль і цукор, розтоплений маргарин. Соду гасимо оцтом і відправляємо туди ж. Добре розмішуємо і, додаючи борошно, замішуємо тісто. Відправляємо тісто в холодильник хвилин на 30.

М'ясо нарізаємо маленькими шматочками, цибуля чистимо і дрібно нарізаємо. Розігріваємо в сковороді вершкове і рослинне масло. Якщо ви вирішили робити начинку з телятини або свинини, то спочатку обсмажте м'ясо, потім додайте до нього цибулю і обсмажуйте практично до готовності м'яса. Якщо у вас куряче м'ясо - спочатку обсмажуємо до м'якості цибулю, потім додаємо до нього шматочки курки і смажимо хвилин 10.

Картоплю чистимо і нарізаємо тонкою соломкою. Змішуємо картоплю з м'ясом, солимо і перчимо. Начинка для пирога готова.

Peelable з тестового прикладу Eucharist 2/3, розгортаємо корж трохи більше, ніж діаметр сковороди - приблизно 30 см. Викладаємо корж в змащену маслом сковороду, формуємо бортики.

Викладаємо рівномірним шаром начинку.

Розкачуємо тісто і закриваємо верх пирога. Ретельно защипуємо краю. Накриваємо пиріг другий сковородою такого ж розміру і ставимо на маленький вогонь на 35 хвилин. Другу сковороду теж змащуємо маслом. Потім перевертаємо пиріг на сковороду, яка служила кришкою, запікаємо ще 30 хвилин.