Пиріг з м'ясним фаршем і опеньками
(покроковий рецепт з фото)
Розкішний пиріг! Тісто пишне і смачне, начинка ситна і взагалі чудова! Ще б пак - м'ясо з грибами! Шматок пирога з чашкою бульйону - відмінний варіант обіду. Спечіть неодмінно!
Гриби в цьому рецепті краще брати саме лісові. Немає опеньків - підійдуть і підосичники, і масло. Фарш можете брати будь-який, смачніше, якщо він буде великим.
- Молоко - 250 мілілітрів (тІСТО: всі продукти нижче)
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка (без гірки)
- Яйце - 1 штука (добірне)
- Вершкове масло - 40 грам
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Борошно пшеничне в / сорт - 3 склянки (по 250 мл)
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка (можна з невеликою гіркою)
- Фарш домашній - 400 грам (начинка: всі продукти нижче)
- Опеньки - 200 грам (можна заморозку)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (велика)
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Чорний перець - За смаком
Тісто я замішую в хлібопічці. Тепле молоко налийте в чашу хлібопічки. Додайте сіль і цукор, нарізане шматочками вершкове масло і ложку рослинної. Вбийте яйце.
Додайте просіяне борошно і дріжджі, включите програму замісу тіста.
Можна і руками замісити, головне - не забивати тісто борошном.
Можна і руками замісити, головне - не забивати тісто борошном.
Вимішати тісто гладке і м'яке. Скачайте його в кулю і викладіть в змащену маслом миску підходити. Воно повинно збільшитися не менше, чим в 2, 5 рази.
Поки тісто підходить, приготуйте начинку. Опеньки відваріть до напівготовності. Потім обсмажте з цибулею на олії до рум'яності. Готові гриби охолодіть і порубаєте ножем на не надто дрібні шматочки. Мені здається, так гриби виходять ароматні.
Фарш обсмажте на що залишився від грибів маслі до розсипчастості і легкого рум'янцю. Влийте бульйон і тушкуйте на повільному вогні до його випаровування.
Змішайте фарш і гриби з цибулею, посоліть і поперчіть трохи сильніше, чим звичайно. Начинка для пирогів завжди повинна бути на смак трохи яскравіше, ніж звичайне блюдо. Додайте ложку густої свіжої сметани і добре перемішайте. Повністю остудіть перед використанням.
Тісто, що підійшло обомніте і розділіть на два шматки. Один, що побільше розкачайте в коло і викладіть на дно підготовленої форми. Трохи підніміть бортики і викладіть рівним шаром начинку.
Другий шматок тіста розкачати в коло. Краї надріжте валиком в сіточку (або гострим ножем зробіть разрезік в шаховому порядку). Відріжте сіточку і перенесіть на пиріг. Середину ще трохи розкачайте. Виріжте частина і закрийте середину пирога. Із залишків тіста сплетіть джгутики і прикрасьте пиріг.
Кінець кліпу фігура, змастіть пиріг підсолодженим молоком і дайте трохи підійти. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці, перші 15 хвилин з парою, плеснув на дно трохи більше півсклянки гарячої води. Готовий пиріг змастіть вершковим маслом і накрийте серветкою.
Дайте трохи отмякнуть-отпихтеться і подавайте з бульйоном або чаєм. Смачного!